Andratx, paradigma de la destrucció del territori

Salvar Mallorca és #Araomai

Després de la gran crisi econòmica, quan crèiem que el boom de la construcció i la destrucció dels nostres paisatges i ecosistemes havien quedat superats i desterrats per sempre, tornam a estar en un escenari de màxima emergència, potser el definitiu, el que ens posa en la cruïlla de la nostra supervivència ecològica i social.

Andratx, ha esdevengut durant anys paradigma de la destrucció del territori i la corrupció urbanística.

Tornam a viure un nou boom de la construcció. Els entorns de més privilegiats – i la Serra de Tramuntana, entre els que més – tornen a estar sotmeses a una gran pressió urbanística: hem vist consolidar-se la destrossa de Canyamel amb el Park Hyatt, Deià perd la seva fesomia amb el projecte Petit Deia de Mar Capital i Andratx envesteix a Cala Llamp un complex de luxe, el New Follies.

Bosses de sòl planificades en temps de l’urbanisme expansiu que s’acaben desenvolupant amb interessos purament especulatius per a uns pocs privilegiats, com el cas de New Follies.

IMG_2599

La destrucció no s’atura. Els cartells que anuncien noves obres tornen a aflorar per tot Mallorca, sense que vegem cap iniciativa per frenar-ho. I en paral·lel, el sòl rústic viu una explosió urbanística mai vista: 500 llicències només l’any 2017, sense comptar les construccions il·legals.

Molta d’aquesta obra nova està vinculada a la gran demanda de lloguer vacacional o, en el cas de les urbanitzacions, al turisme de luxe residencial.

El Consell no ha fet pràcticament res per modificar el PTM i aturar aquest creixement.

Creiem que havíem superat aquest estadi; desgraciadament, veim com l’esquerra, al poder, torna a deixar el destí de Mallorca en mans del desenvolupisme.

Exigim un canvi radical que posi fre a aquestes dinàmiques destructores. Cal revisar aquestes bosses de sòl que els planejaments, en molts casos obsolets, continuen mantenint, perquè sinó, projectes com aquest, el New Follies d’Andratx, esdevendran un degoteig, especialment a la Serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat. És #Araomai.- GOB per Mallorca – Imágenes: vilaAndratx.com

PUBLICIDAD
SA FINESTRA ANDRATX
ANDRATX LINEA
VALLTERRA ANDRATX EXCAVACIONS
ANDRATX LINEA
ELECTROTECNICA
ANDRATX LINEA
LOCAL EN VENTA ANDRATX
ANDRATX LINEA
PRINTANDRATX
ANDRATX LINEA
SAFINESTRAANDRATXBANNER
ANDRATX LINEA
ANSAT
ANDRATX LINEA
RADIO TAXI ANDRATX
ANDRATX LINEA
FINCA SON ESTEVE ANDRATX
ANDRATX LINEA

Previous post Festes Sa Coma – Son Curt 2018
Next post Doble sentido en la calle Levante