Portada

L’únic Pi Ramut de Mallorca a Camp de Mar

Fa ara 10 anys, el vent va tombar part d'aquest exemplar

Exemplar de Pinus halepensis (pi blanc) amb unes característiques físiques que el fan excepcional i únic a l’illa de Mallorca.

Es troba ubicat dins la zona urbanitzada de Beniorella, Camp de Mar, Andratx, a uns espai urbà. Conserva més de 15 metres d’alçària, amb un perímetre a la base de quasi 4 metres.

La seva capçada, de 6 metres de diàmetre, presenta forma ovoide.

La seva qualitat singular ve donada per una ramificació molt particular (fastigiata), que comença des de la base i determina l’existència de diversos troncs i una morfologia semblant a un xiprer creixent les branques en disposició vertuical. Potser, en germinar, es va infectar d’un fon, virus o fitoplasma semblant al que produeix els “empelts de bruixa” a les branques de la mateixa espècie. A més, l’arbre és estèril, per tant no produeix ni flors masculines ni pinyes.

S’estima una edat superior als 50 anys (entre els 80 i 100 anys).

Fa ara 10 anys, el vent va tombar part d’aquest exemplar

Al mes de març del 2008 una forta ventada va tombar més d’una tercera part de l’arbre, quedant l’equilibri de la resta dels eixos (troncs) molt compromesos, quan ja s’havia vist afectat per un llamp. Per aquests motius la Conselleria de Medi Ambient entre l’any 2008 i 2009 va dur a terme una actuació per tal de consolidar aquest bé catalogat. Realitzaren uns suports metàl·lics a manera d’ancoratge per evitar que els troncs de l’arbre que quedaven dempeius anessin a terra amb una nova ventada.


SA FINESTRA
PUBLICIDAD
VALLTERRA ANDRATX EXCAVACIONS
ANDRATX LINEA
ELECTROTECNICA
ANDRATX LINEA
PRINTANDRATX
ANDRATX LINEA
ANSAT
ANDRATX LINEA
FINCA SON ESTEVE ANDRATX
ANDRATX LINEA