De partits nous, voravies estretes i torrents bruts

Convidat per la direcció d’ aquest medi de comunicació, inicio una col·laboració en forma d’article mensual. Podran ser en diversos formats: bé  esquemàtics per tractar diversos punts ( com aquest article ) o monotemàtics. L’esperit intentarà ser constructiu en tot moment. Espero els agradi. Sense més dilació, comencem. 

Fa unes setmanes es va presentar un nou partit a Andratx

Sin título-2

A la fi, i després de molts rumors, Ciutadans Andratx ha sortit a la llum en els dos actes que porten realitzats. Res que no es sabés des de feia temps s’ha fet públic: un municipal, un jove advocat andritxol ex-secretari de l’ executiva de la Junta del Partit Popular local i un parell de desconegudes han posat la cara pel partit taronja al municipi. Durant el primer acte, no varen fer masses propostes. Al segon, varen criticar el Govern local i l’ Autonòmic en una cosa que l’ actual oposició du fent-ho des de principi de legislatura. Com a testimoni imparcial, tan sols demano al nou partit una cosa: seny. Si entren a fer política amb esperit constructiu, no ho dubtin: seré el primer en aplaudir la seva iniciativa d’implicar-se en la cosa nostra local. Bàsicament perquè sembla que manquin recanvis a la política municipal: les mateixes cares des de fa un quart de segle. Ara bé, si el que vol Ciutadans Andratx és imitar els seus “germans grans” i agitar temes que s’han tractat molt delicadament a la nostra comunitat – llengua, cultura, immigració, polítiques socials – el més  probable és que obtinguin una certa repulsa de quasi tota la comunitat andritxola. Benvinguts, naturalment, en faltaria d’ altre. Però per favor, respectant unes normes de convivència que poc o molt, funcionen. 

Andratx Vila és un poble sensacional, i malgrat tots els petits problemes que tenim com a col·lectiu, a tots i totes ens agrada passejar pels seus carrers. Ara bé: els qui vivim aquí sabem que això no és massa possible des de que es varen instal·lar unes voravies de pedra antiergonòmiques, poc pensades per la gent major i menys pels qui tenen nins d’uè o senzillament van a comprar amb un carretó. Passen els anys, es succeeixen les punxades de rodes o les caigudes a l’ asfalt per torcedures de peu i…el problema no es resol. Tenint en compte que la població andritxola va envellint, no estaria de més fer un programa de reformes de carrers. Molt probablement seria molt ben rebut. 

La temporada turística no ha estat brillant a Ponent

No hi ha hagut massa alegria al sector del taxi, on diuen els professionals del sector que després d’una de les millors de l’ història – la del 2017 – n’ ha vinguda una xerequeta. El mateix comenten els propietaris dels restaurants del Port sondejats: les comparacions amb l’ any passat fan molt de mal. En quan als hotels, qui ha tingut Touroperació ha salvat una mica l’any…alguns ( no tots ) baixant els preus dels contractes a la carrera. Altres, qui fan feina via Internet, han tingut una temporada més complicada i incerta, donant vacances al personal en ple juliol i agost en alguns casos. 

Ja per acabar: seria necessari – molt necessari – fer net els diversos torrents del nostre municipi. Ara venen setembre i octubre, i amb ells les pluges sobtades i fortes, altramendit tronades de tardor. Si l’ aigua baixa amb la suficient força i es troba brutor estival acumulada, hi podrien haver accidents en forma d’inundacions no desitjades. Un acord amb alguna associació de persones desfavorides podria resoldre el problema.

FIRMA  

Moltes gràcies.        

Previous post El gobierno de Andratx prevé 2,4 millones para habilitar nuevos aparcamientos
Next post Accidente de tráfico en Andratx