Andratx

1,7 Milions d’euros per a la remodelació de l’EDAR  de Camp de Mar

El Govern compta amb el finançament de 43,1 milions d’euros provinents del fons de l’impost de turisme sostenible i que estan compromesos en projectes de sanejament i abastiment

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha invertit 99,7 milions d’euros en projectes de sanejament i abastiment dels pressupostos de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) dels anys 2015, 2016 i 2017.

L’any 2017 la inversió ha estat de 38,2 milions d’euros, sent l’ABAQUA l’ens del sector públic instrumental de tot el Govern amb major volum de despesa executada en inversions el 2017. A aquesta quantitat s’hi ha de sumar 19 milions d’euros que corresponen a diferents projectes que s’estan executant o en fase de licitació i que farien un total de 57,2 milions d’euros.

EDAR de Camp de Mar

Els projectes principals que corresponen a aquests 19 milions d’euros són: 3,2 milions d’euros per al depòsit a son Sitges (Sa Marineta), 1,9 milions d’euros per a l’ampliació del depòsit d’aigua producte de Santa Eulària des Riu, 1,7 milions d’euros per a la remodelació i millora de l’EDAR  de Camp de Mar, 1,4 milions d’euros per a la conducció Maria de la Salut-Petra, 1,3 milions per a l’ampliació i remodelació de l’EDAR de Porreres, 583.630 euros  per a la conducció des de la dessaladora de Ciutadella al depòsit de Son Blanc, 119.790 euros per al nou dipòsit d’aigua osmotitzada i tanc de CO2 per la dessaladora de Formentera.

Per altra banda, aquest govern compta amb el finançament de 43,1 milions d’euros provinents del fons de l’impost de turisme sostenible i que estan compromesos en projectes de sanejament i abastiment. Així mateix la inversió amb cànon de sanejament, una altra de les fonts de finançament, s’ha incrementat un 56% els darrers quatre anys, passant de 36,7 M€ l’any 2013 a 57,23 M€ al 2017.

La Conselleria, a banda de les inversions realitzades, ha hagut d’atendre l’endeutament de l’ABAQUA que arribava als 237,6 milions d’euros al 2015. La nova gerència va marcar-se com a objectiu la reducció d’aquest deute, que es va reduir fins als 123,7 milions al 2017, enguany es davallarà fins als 94 milions per acabar, el 2020 amb 57, 4 milions d’endeutament.- CAIB