05/02/2023

Reconstrucció del fals túnel d’Estellencs

L’obra, amb un cost de 153.185,50 euros i un termini d’execució de quatre mesos, permetrà reconstruir aquesta infraestructura després dels despreniments de roques del passat 26 de gener de 2017

La reconstrucció del fals túnel d’Estellencs ja ha començat i, fins al pròxim 22 de febrer, es produiran diferents afectacions al trànsit en aquest punt de la carretera Ma-10 (km 102,3), que va d’Estellencs a Andratx.

IMG_0805

L’ obra, amb un cost de 153.185,50 euros i un termini d’execució de quatre mesos

L’ obra, amb un cost de 153.185,50 euros i un termini d’execució de quatre mesos, permetrà reconstruir aquesta infraestructura després dels despreniments de roques del passat 26 de gener de 2017 a conseqüència de les pluges, nevades i ventades que varen tenir lloc entre el 15 i el 23 de gener del 2017, i que hi varen provocar danys estructurals importants.

DSCN7500

La incidència més important la va produir una roca massissa d’unes vint-i-cinc tones que es va desprendre des de més de cent metres d’altura i va impactar directament sobre la volta del fals túnel i va causar danys seriosos a part de l’estructura.

Concretament, la roca es va incrustar a la volta de la tercera dovella des de la boca del costat d’Andratx. L’energia de l’impacte va provocar que tota la dovella es desplaçàs i va afectar lleugerament el mur lateral de la part de la muntanya de les dovelles adjacents.

El fals túnel de pedres negres està format per una estructura contínua de formigó armat de quaranta-vuit metres de longitud.

a4

Responsables i personal tècnic del Departament de Territori i Infraestructures es varen desplaçar a Estellencs per explicar el projecte als estellenquins i estellenquines, així com les afectacions viàries que es produiran els pròxims mesos.- CdM

SA FINESTRA
PUBLICIDAD
Imagen JPEG
saSocietatAndratx
ANDRATX LINEA
VALLTERRA ANDRATX EXCAVACIONS
ANDRATX LINEA
BARCUBANOANDRATX

ELECTROTECNICA
ANDRATX LINEA
PRINTANDRATX
ANDRATX LINEA
ANSAT
ANDRATX LINEA
FINCA SON ESTEVE ANDRATX
ANDRATX LINEA