29/01/2023

De les pizzes al «off-side»

Avui, amb el pacte signat, el mateix líder demana en públic i via Facebook no quedar en «off-side». La perplexitat és majúscula…

El nou pacte de govern a Andratx obre noves formes de governança desconegudes al terme. O fins ara poc explorades. 

El repartiment de l’àrea d’Urbanisme en diverses comissions, així com de la batlia ha obert no poques suspicàcies als diversos fòrums polítics de ca nostra. Dita decisió, no obstant, no hauria d’estranyar tant en un poble que va veure com la Guàrdia Civil entrava per la força no fa tant de temps. I com veia el seu alcalde entrar esposat a un cotxe camuflat. Molt edificant. Encara cuejen força expedients judicials del «cas Andratx» als jutjats de Palma. Per qui no domini el Dret, després de la via penal es pot obrir la civil. I en masses casos l’àrea d’Urbanisme hi pot ser ( i és)  citada. 

Aquest detall potser ha passat per alt als novells de la Sala. C’S i Podem. Sobretot els primers, hi tornarem. Però no als veterans, partits amb moltes hores de política local. I de pactes frustrats. Per tant, gent amb molta perspectiva. 

També personalitat, certament. A la qual era molt difícil convèncer amb paraules, però sí amb fets. Demostrant energia i ganes de liderar un projecte de poble.  Si vols ser batlle, mulla’t. Lluita. Demostra la teva vàlua com a negociador. 

Les estratègies es munten abans de que el rival et deixi fora

Però el poder no s’assoleix desconvocant reunions. Sinó propiciant-les.  Com a testimoni privilegiat de tot el procés, vaig advertir en el seu dia – exactament el  primer dimecres després dels comicis- a un conegut cap de llista que si no agafava ell l’iniciativa i no convocava les trobades, quedaria defora de tot possible pacte. No em vaig equivocar. I mentres uns menjaven «pizzes» sense amagar-se, uns altres semblaven jugar a conions. Avui, amb el pacte signat, el mateix líder demana en públic i via Facebook no quedar en «off-side». La perplexitat és majúscula, si he de ser sincer. Crec que si continuam així entrarem en una dinàmica molt perillosa. Molt humilment: les estratègies es munten abans de que el rival et deixi fora. No després.