Anuncien la inversió del Govern de 2.500.000 € al Port d’Andratx

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis ha anunciat la inversió prevista al Port d’Andratx per aquesta legislatura, que ascendeix a un total de 2.500.000 euros. La passada legislatura es varen destinar més de 270.000 € en diverses intervencions a la zona portuària.Per aquesta legislatura, s’ha augmentat de forma molt significativa la inversió prevista al Port d’Andratx amb projectes ambiciosos. En primer lloc, està pressupostada la inversió de 198.000 € per a la substitució de les baranes actuals del Port complint la normativa actual de seguretat d’utilització. Aquesta intervenció començarà la segona quinzena d’octubre.

La segona actuació prevista és la renovació dels acabats interiors i distribució dels banys públics del Port d’Andratx per a un millor servei dels usuaris del port, amb un import de 60.000 €. Abans de finals d’any es licitarà aquest projecte.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat pel director general de transport marítim i aeri, Xavier Ramis ha anunciat la inversió prevista al Port d’Andratx 

Una de les intervencions més importants serà la que afecta el contradic. Està previst que dins la temporada 2020-2021 s’executi el projecte de remodelació del morro del contradic actual amb la creació d’un martell i reforç de l’escullera exterior per reduir l’agitació interior de la zona de gestió directa al Port d’Andratx. El pressupost de licitació de les obres és de 843.472,75 €.

Finalment, s’executarà la reposició de paviments i reordenació de voreres i vials de l’avinguda Almirant Riera amb la reposició d’equipaments municipals. Aquesta intervenció té un pressupost de prop d’un milió d’euros.

Al marge d’actuacions concretes està previst engegar els contractes de manteniment i jardineria.

Aquestes millores se sumen a les fetes en la passada legislatura. Així, es varen reformar i ampliar les oficines portuàries per a millorar l’atenció al públic i facilitar la feina dels treballadors del Port. També es va instal·lar un pantalà adossat al moll interior del contradic, millorant les condicions d’amarrament i dotació de tren de fondeig per als amarraments en trànsit.

Igualment, es va rehabilitar la passarel·la per a vianants del Port d’Andratx i els fanals, i a més es varen dur a terme tasques de manteniment general de tot el port en mobiliari i jardineria.

Finalment es va reparar el talús de Sant Elm, construint un mur revestit de pedra per evitar l’erosió del talús baix, que és un accés per a vianants.Previous post El municipio corona en s’Arracó una participativa temporada de fiestas
Next post Cs solicitará en el próximo pleno la eliminación de las parrillas de sa Gramola