Andratx

Primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears

El vehicle s’incorpora a la Unitat de Transport Pediàtric Balear, dedicada 24 hores al dia, els 365 dies de l'any, al transport terrestre i aeri en l'àmbit del territori balear

La Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa avui la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears, dotada de tecnologia específicament preparada per al trasllat d’infants. 

Al llarg de 2018, el SAMU-061 va atendre un total de 309 pacients pediàtrics, 244 urgents i 65 programatsLa Conselleria de Salut i Consum ha posat en marxa la primera UVI mòbil pediàtrica de les Illes Balears, dotada de tecnologia específicament preparada per al trasllat d’infants. L’ambulància, la segona que existeix a Espanya després de Catalunya.

La nova UVI mòbil pediàtrica, dissenyada pels professionals de la Unitat de Transport Pediàtric i el SAMU-061, disposa d’espais més amplis per a l’estabilització del pacient, la realització de maniobres vitals o la vigilància durant el trasllat així com el trasllat en incubadora preservant la millor qualitat assistencial i la seguretat. A més, està dotada amb professionals de medicina i infermeria de l’Hospital Universitari de Son Espases i del SAMU-061 especialitzats en l’atenció al pacient pediàtric i neonatal crític. 

El vehicle s’incorpora a la Unitat de Transport Pediàtric Balear, dedicada 24 hores al dia, els 365 dies de l’any, al transport terrestre i aeri en l’àmbit del territori balear i també peninsular, si el pacient requereix trasllat a altres hospitals de la península. 

Concretament, la Unitat de Transport Pediàtric de Balears és l’única del país que disposa d’un protocol específic d’activació. A més, el seu és l’únic personal d’unitats de transport pediàtric especialitzat que indistintament pot traslladar un pacient en ambulància, helicòpter o avió sanitari.

La presidenta Armengol va assistir a la presentació de l’ambulància que situa les Illes Balears “a l’avantguarda dels països europeus en el sistema d’atenció i millora de la salut en els infants”

Armengol ha recordat que “una de les prioritats absolutes del Govern és el que fa referència a la millora de l’assistència sanitària, sobretot la d’aquelles persones més vulnerables i que tenen més dificultats”. A més, ha destacat que aquesta nova ambulància suposa un avanç molt important i que “ens posa a l’avantguarda dels països europeus en el sistema d’atenció i millora de la salut dels infants”, amb la “millor tecnologia i els millors professionals”.