Eleccions a Andratx. Un avanç

Ja han passat les eleccions. Gràcies a Déu, que dirien els clàssics. D’entrada felicitar a tots els presidents i interventors de taules, membres de les diverses administracions públiques implicades i membres dels cossos policials que avui han estat treballant tot el dia per a un modèlic funcionament de la democràcia.El PSOE de Andratx, la fuerza política más votada del municipio con 1.198 votos. La Junta Electoral da por buenos, a favor de los socialistas, unos 88 votos que habían impugnado

Els resultats de la consulta a Andratx no han estat molt diferents que els de la resta de Mallorca: crida l’atenció que VOX superi el Partit Popular (segona posició de la consulta) en diversos col·legis electorals. També que el PSIB es mostra molt sòlid, consolidant la seva primera posició. En contraposició, C’s: perd més del 50% dels sufragis que fa tan sols mig any.

Com quasi sempre en aquest tipus de comicis, “Més” pateix una transferència de vots cap a altres forces polítiques o és víctima de l’abstenció.

Ressaltar el paper quasi simbòlic de forces estatals com Más País, contrastant amb el bon paper – ja van tres eleccions consecutives fent-ho – d’Unides Podemos al terme municipal. Aquests resultats es podrien traduir d’alguna manera al govern municipal. Bàsicament per una hipotètica millora de les relacions econòmiques entre el Consolat de Mar i Madrid. Que en certa manera podrien afectar a Andratx.

Ara toca esperar. Pot passar de tot. Veurem.

https://twitter.com/pdmillesbalears/status/1193663137330991104?s=21
Previous post La exposición ‘Solnegre’ conmemora al escritor andritxol Baltasar Porcel
Next post Una veintena de efectivos forman la agrupación de voluntarios de Protección Civil de Andratx