Ara que venen Festes

Ara que som a prop de Nadal, va essent hora de demanar una mica més a l’any nou que és a punt d’entrar. 

Un 2020 millor per a tots. Amb novetats que faci més senzilla la vida a la ciutadania. Crec que tothom estarà d’acord quan s’asseguri que Andratx és un municipi ben assortit, amb un nivell de vida digne i confortable. Amb un PAC modern i amb un raonable quadre mèdic. Tot i comptar amb unes voreres petites, els seus carrers es troben en relatiu bon estat… tot i ser millorables. El terme té la sort de comptar amb una Policia Local més que eficient pel vast territori que ha de cobrir, i, malgrat les retallades sofertes per la Guàrdia Civil, el nivell de seguretat és notable.

També és un punt que els nostres visitants i inversors valoren: el baix nombre d’incidències policials al llarg de l’any

No obstant, siguem sincers: el que atreu els foranis és el ( molt bon ) temps que disfrutam durant gran part de l’any. Aquest darrer punt és un dels motius principals de la major rendibilitat hotelera de Ponent enfront altres termes de l’illa. Palma i la seva platja deixades de banda, clar. Al comptar amb una climatologia temperada i generosa, els índexs d’ocupació solen ser rellevants.

Ara bé, malgrat aquest bon panorama a ningú se li escapa que es necessiten millores. Que no haurien de dur necessàriament gran despesa, sinó tan sols una mica d’imaginació, juntament amb un necessari consens polític i àmplia voluntat institucional. La més urgent, l’aprovació definitiva de les Normes Subsidiàries. Hauria de ser una realitat abans de que finalitzi el 2020. Pareix que el tràmit està en bon camí. Serà a partir d’aquest moment quan ciutadania i empresariat tindrà una eina a la qual anar sense dubtes.

Que les NNSS s’aprovin pot ser l’inici de la solució d’una històrica demanda empresarial: el polígon de serveis. 

La veritat és que no s’acaba d’entendre com al 2019 encara no hi ha hagut un mínim consens en aquesta qüestió. Amb un agreujant: per diverses raons s’han anat tudant possibles localitzacions amb el pas del temps.

En tercer lloc, la tant desitjada eliminació de l’ intersecció de Camp de Mar. Personalment: si la gent conduís sense presses, és ben possible que no fos una estructura massa necessària. 

Amb una mica d’atenció, potser n’hi hauria abastament. Però l’opinió generalitzada és estesa: és hora de millorar el traçat. De fer més fàcil la conducció als usuaris. Locals i esporàdics. Esperem que aquest any entrant sigui el de veritat, i la rotonda esdevingui una realitat.

Hem mencionat abans com són les voreres. Petites i poc còmodes, sobretot per a la gent gran. Seria d’agrair per part de la Casa Gran un Pla de Millora de vies públiques, juntament amb un altre d’aparcaments. Ambdós són necessaris, Calen solucions. És ben possible que amb una realitat jurídica aprovada, les gestions per aconseguir nous aparcaments siguin més àgils. L’altre gran problema del terme és la vivenda de lloguer social o preferent. És una temàtica molt complexe. Seria d’agrair que entre propietaris de cases buides i Ajuntament s’arribàs a un principi d’acord per posar les segones al mercat .

Però no tan sols de grans projectes viu l’home. A vegades, petits detalls fan la vida més agradable. L’instal·lació de fonts d’aigua als parcs i jardins municipals en podria ser un bon exemple. No massa complicat de fer i probablement molt agraït pels usuaris de dits equipaments. Grans i petits.

Però per damunt de tot, es desitja salut. Que és el més important

Enguany hem hagut de lamentar masses pèrdues. Algunes d’elles, francament innecessàries. O evitables.

Bones Festes i cuidau-vos, que vida tan sols en tenim una. 

Bernat Jofre i Bonet

Previous post El departamento de Comerç intenta impulsar la Fira del Vi en el Port d’Andratx
Next post Cs de Andratx entrega un lote de alimentos a Cáritas del municipio