Autonòmic

Mobilitat planteja incrementar els vols interilles i obrir els trajectes marítims entre les illes

En aquest sentit, s'ha destacat que el canvi important operat avui ha estat l'entrada de l'illa de Formentera en fase 1, i que ha suposat una major mobilitat de passatgers

Mobilitat planteja al ministre Ábalos incrementar els vols interilles i obrir a passatgers els trajectes marítims entre les illes

 
El conseller Marc Pons ha anunciat avui que plantejarà, durant la reunió sectorial de mobilitat convocada pel ministre José Luís Ábalos, la possibilitat d’incrementar freqüències en el tràfic aeri entre les Illes i que pugui embarcar passatge en el transport marítim a partir de l’11 de maig en entrar totes les illes en fase 1.
“L’entrada a aquesta nova fase implica una major mobilitat dels ciutadans i des del Govern treballarem per garantir una millor connectivitat entre illes”, ha destacat el conseller.
 
Respecte del plantejament de la connectivitat amb la resta de l’Estat espanyol, el conseller ha indicat que dependrà de les autoritzacions de mobilitat entre Comunitats Autònomes i entre províncies que determini l’Estat. Així i tot, cal recordar que es faran els controls de seguretat i sanitaris (presa de temperatura i qüestionaris de salut) als aeroports i ports per a garantir la seguretat de tots els passatgers i treballadors.
 
El conseller també ha avançat que a la reunió amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana farà dos plantejaments més, el primer lligat a la descompensació econòmica derivada de la baixada d’usuaris de transport públic, per tal poder treballar conjuntament amb l’Estat mecanismes per corregir els desequilibris que aquesta situació ha generat a les administracions competent: Govern en el cas de Mallorca, i Consells Insulars en el cas de les altres Illes. I en segon, exposarà la voluntat de començar a dissenyar plans que vagin acompanyats d’inversions sobre noves fórmules de mobilitat sota el paraigua de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental.
 


[smartslider3 slider=2]


 
El conseller ha fet aquest avanç de les propostes que farà avui horabaixa després de la reunió de coordinació amb els directors dels aeroports de les Illes, Delegació del Govern a les Illes Balears, Autoritat Portuària i Capitania Marítima per analitzar la situació del transport aeri i marítim en el procés de desescalada.
 
En aquest sentit, s’ha destacat que el canvi important operat avui ha estat l’entrada de l’illa de Formentera en fase 1, i que ha suposat una major mobilitat de passatgers. D’aquesta manera tots els usuaris de transport marítim desplaçats des de Formentera o des d’Eivissa s’han sotmès a un control de seguretat i sanitari i se’ls hi ha realitzat les proves d’anticossos. A més, tots els passatgers han realitzat el trajecte amb mascareta que a partir d’avui és obligatori el seu ús en tot el transport col·lectiu (marítim, per carretera, ferroviari i aeri), a més de taxis i vtc.
 
Durant la reunió -i d’acord amb què també permetrà l’Autoritat Portuària als seus ports- s’ha aprovat una instrucció que permet als propietaris d’embarcacions poder visitar-les per garantir el seu bon estat i evitar que es puguin produir problemes que puguin afectar el medi ambient, com per exemple, vessaments.
Aquesta regulació per al manteniment de les embarcacions s’ha fet seguint les directrius marcades des de Marina Mercant i amb la finalitat de garantir la seguretat portuària. Tots els propietaris que tenen embarcacions situades al seu municipi de residència tenen dret a partir d’avui d’anar-les a visitar, prèvia autorització de l’autoritat portuària competent. Els propietaris podran sol·licitar la visita o bé delegar-la a una altra persona. El conseller Marc Pons ha anunciat que a partir de què entrem a la Fase 2 es permetrà que qualsevol propietari pugui visitar la seva embarcació a dins la seva illa independentment del municipi de residència.