Autonòmic

Els ERTO del sector turístic es mantindran a les Balears el temps que sigui necessari

El Govern porta setmanes treballant en aquesta qüestió i es tracta d'una mesura sol·licitada al Govern d'Espanya fa ja més d'un mes

Els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) en el sector turístic de les Illes Balears es mantindran tot el temps que sigui necessari. El Govern compta amb el compromís i la garantia de l’Estat que no hi haurà cap discriminació territorial quan s’aprovi la mesura, per la qual cosa el sector turístic de les Illes Balears podrà continuar comptant amb aquesta eina de protecció mentre continua tancada l’activitat turística i fins que es pugui recuperar el transport aeri i marítim així com l’arribada de visitants a l’arxipèlag.

 

El Govern porta setmanes treballant en aquesta qüestió i es tracta d’una mesura sol·licitada al Govern d’Espanya fa ja més d’un mes.

En les últimes setmanes s’ha avançat de cara a aconseguir que perduri l’aplicació dels ERTO, una eina que s’ha revelat clau per a protegir l’ocupació. En aquest sentit, el compromís amb l’Estat es manté invariable quant al ja parlat amb anterioritat i als documents en els quals s’ha anat treballant.
 
D’aquesta forma, les condicions dels ERTO per força major s’estendran com a mínim fins al 30 de juny i més endavant, tal com va acordar en el Consell de Govern de l’1 de Maig, la qual cosa sigui necessari per a evitar la descapitalització d’empreses i reforçar la protecció de milers de treballadors i treballadores.
 
Cal recordar que el Govern balear va apostar des del primer moment per aquest instrument com una eina eficaç per a evitar la destrucció d’ocupació. En data d’avui, un total de 141.000 treballadors i treballadores es beneficien ja a les Illes Balears dels nivells de protecció d’un ERTO, persones que no han estat acomiadades i que gràcies a aquesta eina mantenen el seu lloc de treball.