Autonòmic

La primera jornada d’entrada a la Fase 1 a totes les Illes es desenvolupa amb normalitat a comerços i restauració

El Govern ha elaborat diferents protocols de salut laboral per garantir la seguretat tant dels treballadors i treballadores com de la clientela

La presidenta Armengol, el vicepresident Yllanes i el conseller Negueruela s’han reunit amb patronals i sindicats sectorials per fer seguiment d’aquest dia

La presidenta del Govern, Francina Armengol, el vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s’han reunit telemàticament aquest matí amb els agents econòmics i socials dels sectors del comerç i la restauració per tal de donar resposta a possibles dubtes i solucionar els problemes que s’hagin pogut produir durant les primeres hores d’entrada en funcionament a totes les Illes de la Fase 1 de desconfinament.


Concretament han participat de la reunió representants dels sindicats UGT i CCOO, CAEB, Restauració de Mallorca, PIMEM Mallorca, PIME Menorca Restauració, PIME Eivissa i Formentera (PIMEEF), ASCOME, AFEDECO i PIMECO, a més del director general de Comerç, Miquel Piñol, i el director de l’IBASSAL, Rubén Castro.

Pel que fa al sector del comerç, les patronals han informat que a Mallorca s’han obert el 80% dels comerços, una dada molt similar a la de Menorca i Eivissa, i que cap tipologia de comerç ha manifestat la impossibilitat d’obrir amb les condicions de seguretat establertes per a la fase 1.


[smartslider3 slider=2]


S’ha de recordar que Formentera ja va entrar en Fase 1 la passada setmana, sense que hi hagués cap tipus d’incidència.

Tot i així el vicepresident Yllanes ha volgut apel·lar novament “a la responsabilitat i solidaritat de tota la ciutadania per mantenir les mesures d’higiene adequades i la distància social”.


Una feina prèvia “útil”

Per la seva banda, el conseller Negueruela ha indicat que la tasca conjunta realitzada per sindicats i patronals, juntament amb el Govern, per preparar aquesta fase del desconfinament “ha estat molt útil”, ja que la primera jornada de la fase 1 ha transcorregut amb normalitat i sense incidències. En aquest sentit, ha informat que en els propers dies i setmanes s’anirà fent seguiment amb els representants de sindicats i patronals.

 

El Govern ha elaborat diferents protocols de salut laboral per garantir la seguretat tant dels treballadors i treballadores com de la clientela. Aquestes guies estan adaptades a la fase 1 i en permanent revisió per adaptar-les a les condicions sobrevingudes. Es poden consultar a l’enllaç web coronavirus.caib.es.