Andratx

Presentació de la reedició del llibre Corbs Afamegats​, de l’escriptor Gabriel Tomàs i Alemany

Per a alguns, en Biel de Sa Costa. Per a molts de nosaltres, en " Talvio"

Novel•la de Gabriel Tomàs que va guanyar el premi Ciutat de Palma l’any 1970

F32778A5-53FD-4178-884E-6D31B805A65D
La novel·la “Corbs Afamegats” de Gabriel Tomàs va rebre el premi Ciutat de Palma fa 50 anys
S’ha celebrat a la “clastra”de Son Mas la presentació de la reedició del llibre Corbs Afamegats​, de l’escriptor andritxol Gabriel Tomàs i Alemany. Per a alguns, en Biel de Sa Costa. Per a molts de nosaltres, en “Talvio”.
L’acte ha estat introduït per unes breus paraules de Ruth Mateu – regidora de Cultura de l’Ajuntament – i de Bartomeu Canyelles, director literari de Nova Editorial Moll, qui se n’ha fet càrrec de la seva reedició.
0DEA6BE6-975B-4D0D-BEBB-7C920D1B07E9
En un emocionat discurs, ha anat retent homenatge a totes aquelles persones que al seu parer l’han influenciat positivament d’alguna manera

ecotorres

Ha estat el doctor Nicolau Dols ha dissertat sobre l’actualitat de l’obra, malgrat ser la guanyadora del Premi Ciutat de Palma de literatura l’any 1970. Aspectes presents avui en dia com l’explotació laboral, la doble moral o la deixadesa del camp en favor del Turisme ja eren tractats per en Gabriel fa cinquanta anys.

“No és que en Biel fos un adiví, és que potser ens hem quedat estancats al mateix punt que fa cinquanta anys”, ha resumit Nicolau Dols amb un punt de cinisme ben característic en ell.

AD6A78B2-B723-4962-B4DC-351C414DE0B1

Per acabar, el propi autor ha compartit una estona amb els presents. En un emocionat discurs, ha anat retent homenatge a totes aquelles persones que al seu parer l’han influenciat positivament d’alguna manera.

Per damunt de totes elles, Baltasar Porcel. No ho ha dit, però el lament surava: deu anys després de la seva mort, la Casa Museu Porcel segueix essent una cabòria. Baltasar, amic, confident i company de tants moments i records: “sense ell, tots els aquí presents no seríem on som”.

El discurs de’n Biel no ha estat el d’un senyor major per quedar bé. Ha sonat reivindicatiu.
Quasi nula assistència de polítics locals a l’acte
678F4AA0-1DA1-4ABA-8FE1-A0B893C68C06
L’escriptor Gabriel Tomàs s’ha mostrat esperançat amb el futur que poden tenir autors i autores del terme

També un tant desenganyat amb l’importància que rep la cultura per part dels representants dels partits al terme. La quasi nula assistència de polítics locals a l’acte (quatre sobre disset: tres de Més i un de Ciutadans) no feia sinó corroborar amb fets els pensaments de’n “Talvio”.

C489E7CE-29FC-424A-800B-F5EC403B733B
El batle d’Andratx, Joan Manera, va ser present a Son Mas

Més centrat en la literatura que en la política, s’ha mostrat esperançat amb el futur que poden tenir autors i autores del terme, amb llibres de qualitat i publicats recentment.

L’acte, organitzat per la regidoria de Cultura que dirigeix Ruth Mateu, ha acabat amb la signatura de llibres per part de l’autor i un gelat d’ametlla torrada servit per la “Gelateria Ca’n Nero“.

Bernat Jofre I Bonet 

CANAFORNERAANDRATX

barcubano2020andratx-1 urbanLEGAL pinturasTico ANSAT ELECTROTECNICA COMERCIOANDRATX VALLTERRA ecotorres