La campanya d’inspeccions se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions

La campanya d’inspeccions coordinada pel Govern se salda aquest cap de setmana amb 51 intervencions i 24 actes per incompliment de la normativa
Des del 112 també s’han activat les diferents forces de seguretat per intervenir en 18 espais públics i privats on es registraven aglomeracions
IMG_4262
Les autoritats demanen la màxima responsabilitat ciutadana per fer front a la propagació de la COVID-19.

781B26CB-BD15-41D6-860B-FB487A4B5629

7DB6F1E1-3577-4B9C-B379-10C22612B1DD

ecotorres

En el marc de les actuacions d’inspecció coordinades des de la Direcció General d’Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els primers equips formats per inspectors de la comunitat i agents dels diferents cossos i forces de seguretat han intervingut aquest cap de setmana a 51 locals i zones d’oci nocturn de les quatre illes.

Aquestes intervencions s’han desenvolupat en 10 establiments de Platja de Palma, en 9 locals de centre de Palma; en 7 de Port d’Alcúdia; en 1 local de Muro; 1 establiment a Bunyola; en 10 establiments de Formentera i en 11 locals i 2 parcs d’Eivissa.

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 24 actes per incompliments relacionats amb excessos d’aforament, amb distàncies socials, horaris i ús de mascaretes entre el personal d’establiments de restauració, i per prescindir d’informació al públic i senyalització adequada.

Concretament s’han aixecat 5 actes a Platja de Palma; 7 a Palma; 2 actes a Port d’Alcúdia; 1 a Muro, i 9 a Eivissa.
d2ca6d76-b578-4fff-b47c-6fd3b12e6a66
Els socorristes de Sant Elm obligats a hissar la bandera vermella per controlar l’aforament a la platja

D’altra banda, des del SEIB-112, al llarg del cap de setmana i gràcies als avisos de la ciutadania, s’han activat recursos per intervenir en 18 punts en els quals es registraven aglomeracions de persones (14 a Mallorca, 2 a Menorca, 1 a Eivissa i 1 a Formentera).

Concretament s’han registrat incidències en platges i vies públiques on s’estaven celebrant botellons o reunions de més persones de les permeses, concretament a les platges de Ciutat Jardí (Palma) i es Pujols (Formentera); al polígon de Ciutadella (Menorca); i en 5 barris de Palma (Son Rapinya; Les Meravelles; Son Gibert; Llevant, i l’Arenal).

En establiments de restauració de Palma, Inca i Ses Salines (Mallorca); d’Es Castell (Menorca) i de Platja de Talamanca (Eivissa), en els quals no es complien les normes d’aforament, distàncies i horaris.

També s’han donat avisos de festes en finques o domicilis particulars de Manacor, Algaida i Puigpunyent.

Aquests 18 avisos registrats durant el cap de setmana, se sumen als 41 ja registrats pel SEIB-112 des del passat 26 de juny al conjunt de les Illes.

El Decret Llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des d’aquest passat divendres 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

CANAFORNERAANDRATX

barcubano2020andratx-1

urbanLEGAL

pinturasTico

ANSAT

ELECTROTECNICA

COMERCIOANDRATX

VALLTERRA

ecotorres

Previous post Cap Pela en el Port d’Andratx
Next post Programa fiesta Port d’Andratx 2020