Autonòmic

El Govern reforça les mesures de protecció i tanca diverses zones d’oci


Reforç dels operatius d’inspecció a les Illes


El Govern ha anunciat avui un nou paquet de mesures orientat a reforçar la protecció davant la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19 i a posicionar encara més a les Illes Balears com a destinació turística segura gràcies a la seva excel·lent situació epidemiològica.

Actualment l’arxipèlag presenta millors dadles que els d’altres territoris (tant nacionals com internacionals) i l’objectiu que es persegueix amb aquestes noves mesures és evitar que el comportament incívic d’uns pocs pugui posar en risc tot l’aconseguit fins ara en termes de reinici segur del turismo.

FC237A43-1BE0-4E25-8418-DA35EBD9C334

Així, amb l’objectiu de protegir a tota la població i evitar la propagació del virus, el Govern, de manera coordinada entre les conselleries de Model Econòmic, Turisme i Treball, Administracions Públiques i Modernització, i Salut i Consum, ha aprovat mitjançant una resolució prohibir l’ús de palletes llargues durant el consum de begudes així com l’ús de gots o recipients de beguda compartits. En aquesta línia, també es prohibeix en les zones delimitades pel decret d’excessos de gener l’ús de taules altes amb tamborets en comptes de cadires, ja que afavoreixen que moltes vegades el client estigui dret, molt més pròxim al següent comensal que en una taula tradicional i que circuli amb major llibertat per l’establiment.

A més, com a mesura addicional també es decreta el tancament de tots els establiments de comerç, oci i restauració en els carrers Punta Balena de Magaluf, Miquel Pellisa (més coneguda com a Carrer de la Cervesa) i Pare Bartomeu Salvà (més coneguda com a Carrer del Pernil) de Platja de Palma. Aquestes mesures es publicaran avui en el BOIB, la seva entrada en vigor tindrà efecte immediat i tindran una durada de dos mesos prorrogables.

781B26CB-BD15-41D6-860B-FB487A4B5629

7DB6F1E1-3577-4B9C-B379-10C22612B1DD

ecotorres

En un moment com l’actual, en el qual Balears ha estat una de les comunitats més castigades per la crisi ocasionada per la pandèmia del COVID 19 i en el qual qualsevol rebrot suposaria un cop molt dur per a tot el sector turístic, el Govern de les Illes manté el seu compromís per erradicar aquest tipus de turisme vinculat a l’alcohol, els excessos i els desordres públics i fomentar un turisme de major qualitat.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha incidit en la necessitat d’impulsar aquestes actuacions per a “no posar en risc 200.000 ocupacions” i contenir l’epidèmia. “Els nostres treballadors han fet un esforç enorme i no els posarem en perill, continuarem protegint-los”, ha assegurat abans de deixar clar que el Govern “actuarà allí on sigui necessari” per a fer complir les normes.

Reforç dels operatius d’inspecció

D’altra banda, la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha anunciat que es reforçaran els operatius d’inspecció en zones estratègiques dels Illes, en locals d’oci i en possibles festes particulars, per a vigilar el compliment d’aquestes noves mesures, de la normativa respecte a aforaments permesos, ús de màscara, distància social i horaris, entre altres qüestions.

Cal recordar que des de la Direcció General d’Emergències i Interior s’estan coordinat aquestes intervencions i l’operativa dels dispositius, formant equips multidisciplinaris amb inspectors de la CAIB i dels consells insulars, policies locals, Guàrdia Civil i Policia Nacional.

“Comptem amb una plantilla d’un centenar d’inspectors de la CAIB per a participar en aquests operatius multidisciplinaris, als quals se sumaran altres 50 inspectors de Treball. No podem deixar que la falta de responsabilitat d’uns pocs posi en perill als nostres ciutadans i ciutadanes que han tingut un comportament exemplar durant tot aquest temps. És una qüestió de salut pública”, ha declarat.

El Govern de les Illes Balears ha aprovat un decret llei amb el règim sancionador específic per a fer front als incompliments de la normativa prevista per a pal·liar els efectes del COVID-19. Aquest decret contempla sancions de fins a 600.000 euros per a infraccions molt greus i fins i tot el tancament de l’establiment.

La situació epidemiològica de l’arxipèlag és excel·lent i el que es busca amb aquestes mesures és que continuï sent-ho. En els últims 14 dies l’arxipèlag registra la taxa d’incidència acumulada més baixa de tota Europa, amb 4,78 casos per cada 100.000 habitants. Es tracta d’una xifra molt inferior a la que registra el conjunt d’Espanya (14,8) i està també molt per sota de la que presenten els seus principals mercats emissors de turistes, tant el Regne Unit (no ofereix dades) com Alemanya (6,8).

CANAFORNERAANDRATX

barcubano2020andratx-1

urbanLEGAL

pinturasTico

ANSAT

ELECTROTECNICA

COMERCIOANDRATX

VALLTERRA

ecotorres