Autonòmic

Educació farà proves serològiques al personal de risc del cos docent de les Illes

També cal destacar que les conselleries d’Educació i Salut han decidit conjuntament que es faran proves serològiques als personal de risc del cos docent


Així s’ha informat a la reunió celebrada de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals de la Conselleria

La directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez,  acompanyada del responsable del Servei de Prevenció de Riscs Laborals de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca, Rafael Castell, i de la directora general de Salut Pública i Participació, Mª Antònia Font; ha celebrat avui via telemática, la reunió de la Comissió Paritària de Prevenció de Riscos Laborals.

7DB6F1E1-3577-4B9C-B379-10C22612B1DD

781B26CB-BD15-41D6-860B-FB487A4B5629

ecotorres

Entre els punts tractat s’ha informat de la nova avaluació al personal docent vulnerable  al  COVID-19 abans  l’inici de curs 2020/21. Així com la realització de proves serològiques per part de Salut a aquest col·lectiu d’uns 1.300 docents i PCRs als possibles casos de COVID-19.  Aquesta darrera mesura que ha estat presentada per la directora general de Salut Pública i Participació, Mª Antònia Font, és una decisió conjunta entre els responsables d’Educació i Salut del Govern Balear.

A la Comissió  celebrada avui s’ha informat que el col·lectiu vulnerable del cos docent de les Illes Balears que consideri que es troba en alguna de les situacions de vulnerabilitat contemplades pel Ministeri de Salut que ja pot sol·licitar telemàticament,  la seva avaluació al Servei de Prevenció de Riscs Laborals de la Conselleria, independentment d’haver realitzat o no la sol·licitud el curs anterior.

La Conselleria tornarà a avaluar al personal vulnerable al SARS- CoV-2 que forma part del cos docent de les Illes Balears. Una avaluació es realitzarà seguint el Procediment d’actuació marcat pel Ministeri de Sanitat i que afecta a les persones amb els següents factors i malalties de risc per al nou coronavirus: Malaltia cardiovascular/HTA, Diabetis, Malaltia pulmonar crònica, Malaltia hepàtica crònica severa, Insuficiència renal crònica, Immnunodeficiència, Càncer en tractament actiu, Edat major de 60 anys, Obesitat mòrbida (IMC>40), Gestació.

Es faran serologies al personal docent de risc i, PCRs als possibles casos de COVID-19

També cal destacar que les conselleries d’Educació i Salut han decidit conjuntament que es faran proves serològiques als personal de risc del cos docent dels centres de les Balears, així com PCRs als possibles casos de COVID-19.

Aquestes mesures s’han valorat positivament per part dels sindicats participants d’aquesta Comissió.