s'Arracó / Sant Elm

Medi Ambient demana col·laboració per a recuperar polls de virot gros desorientats per la llum

Nidifica a més d’una desena d’illots de l’arxipèlag, especialment al Parc Nacional de Cabrera i a l’illot de Pantaleu, a Sant Elm


Medi Ambient demana col·laboració a la ciutadania per a recuperar polls de virot gros desorientats per la llum
Nidifica a més d’una desena d’illots de l’arxipèlag, especialment al Parc Nacional de Cabrera i a l’illot de Pantaleu, a Sant Elm.

El Servei de Protecció d’Espècies col·labora en una campanya, promoguda per la Iniciativa de Recerca de la Biodiversitat de les Illes (IRBI), en la qual es demana col·laboració a la ciutadania en la recuperació d’exemplars de Virot gros (Calonectris diomedea) desorientats per la llum.

Aquesta au marina és una espècie vulnerable segons el Catàleg Espanyol d’Espècies Amenaçades. Nidifica a més d’una desena d’illots de l’arxipèlag, especialment al Parc Nacional de Cabrera i a l’illot de Pantaleu, a Sant Elm.

Els Agents de Medi Ambient col·locaran cartells informatius aquest cap de setmana a les zones amb més probabilitats de registrar incidències d’aquest tipus i realitzaran inspeccions nocturnes.

safinestra2020_gifecotorres

En aquesta època de l’any, els polls comencen a fer els primers vols i és habitual que es desorientin per la llum elèctrica de litoral i acabin a carrers o jardins de l’àmbit urbà on queden exposats a diversos perills per a la seva integritat física com ara atropellaments, col·lisió amb edificis, deshidratació o ser presa dels moixos.

És per això que la campanya demana col·laboració ciutadana en cas de trobar un poll. Es prega, en aquest sentit, recollir el poll de manera segura, amb l’ajuda d’una tela, i anar alerta amb el bec. Cal cridar de manera immediata a l’112 i no donar de menjar ni de beure a l’exemplar. Mentre arriben els especialistes, es recomana custodiar l’animal en una caixa de cartró amb ventilació.