26/03/2023

Afers Socials constitueix la mesa de pobresa covid-19

Es reunirà de forma quinzenal per coordinar serveis i entitats del tercer sector per reduir l’impacte dels efectes socials de la covid-19


Es reunirà de forma quinzenal per coordinar serveis i entitats del tercer sector per reduir l’impacte dels efectes socials de la covid-19

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha constituït avui la mesa de de pobresa covid-19 que estarà formada, a més del Govern, pels Consells Insulars de les Illes Balears, l’Ajuntament de Palma, la FELIP  i representats d’EAPN, és a dir, les entitats especialitzades.

L’objectiu és que totes les administracions i les entitats que tenen competències en la lluita contra la pobresa estiguin coordinades. La consellera Fina Santiago explica que “l’objectiu és tenir tots la informació a la vegada, coordinar-nos i sobretot resoldre els problemes d’una forma eficient i el més eficaç possible. Inclús si hi ha casos concrets tractar-los aquí”. Santiago afegeix que “en definitiva ens estam preparant per poder afrontar aquesta situació d’una forma més efectiva i eficient”.

Santiago ha exposat que tot i que s’ha fet una política de suport a les rendes dels treballadors a través dels ERTO i de les ajudes als fixos discontinus, això, no ha evitat que moltes famílies de les Illes Balears estiguin vivint una situació molt excepcional i la previsió és que aquest hivern moltes d’elles puguin tenir dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques. Tot i els ERTO i les ajudes socials, els preus dels lloguers, dels serveis i de l’alimentació no han baixat i això és el que fa necessari crear una xarxa entre administracions i entitats per cobrir aquests necessitats bàsiques.

Cal recordar que durant el confinament per la COVID-19 setmanalment es va reunir, de manera telemàtica, la consellera amb els responsables socials dels consells, la FELIB i les federacions de les entitats dels tercer sector per actuar de manera ràpida i contundent quan es detectava una mancança social a qualsevol dels indrets de la Comunitat Autònoma. Al comprovar l’efectivitat d’aquestes reunions, el Consell de Serveis Socials fa deu dies va decidir sectorialitzar aquestes trobades.

A partir d’ara, aquesta mesa es reunirà inicialment cada quinze dies.

A més de la mesa de pobresa, la conselleria d’Afers Socials i Esports també treballarà de forma sectorialitzada en una mesa de dependència i discapacitat (que es constituirà demà) i una altra per la distribució i repartiment d’aliments que ja està en funcionament i que ja ha aconseguit crear la primera xarxa unificada de repartiment d’aliments de les Illes Balears per a persones vulnerables.

safinestra2020_gifecotorres