Autonòmic

Mesures sanitàries contra la COVID-19 a àrees recreatives i espais naturals protegits

Des de principis d’aquesta setmana, el personal que s’ha anat incorporant ha rebut formació per part de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP) sobre les tasques concretes que realitzaran

Des de principis d’aquesta setmana, el personal que s’ha anat incorporant ha rebut formació per part de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP) sobre les tasques concretes que realitzaran
Una setantena de persones informaran sobre les mesures sanitàries contra la COVID-19 a àrees recreatives i espais naturals protegits

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i el director gerent de l’Institut Balear de la Natura (IBANAT), Joan Ramon, han visitat, aquest dijous, l’àrea recreativa de Son Tries, a Esporles, on hi han començat a fer feina els informadors contractats a través de l’IBANAT, com a part del programa d’acció comunitària coordinat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports. En total, 70 persones realitzaran, durant sis mesos, tasques d’informació i assessorament sobre les mesures sanitàries contra la COVID-19 en el medi natural.

Així, 50 persones faran feina als espais recreatius i finques públiques, mentre que les altres 20 estaran als espais naturals protegits de les Illes Balears. Per illes, a Mallorca s’hi contractaran 57 persones; a Menorca, 6; a Eivissa, 5 i a Formentera dues. La contractació s’ha fet a través dels borsins vigents a l’arxipèlag de Treballador forestal/biodiversitat nivell 2 i compta amb un pressupost d’1.050.000 euros.

Mir ha donat la benvinguda als nous treballadors i treballadores i ha destacat la importància de la tasca que desenvoluparan en els pròxims mesos. «Ara més que mai és important gaudir del medi natural, un entorn amb un risc baix de propagació de la COVID-19, però ho hem de fer amb sentit comú», ha dit. «Que la ciutadania tengui al seu abast gent que pugui assessorar-la al moment permetrà que es faci un bon ús de les infraestructures en el medi natural i que no quedin dubtes a l’hora d’aplicar la normativa», ha assenyalat el conseller.

safinestra2020_gifecotorres

Per la seva banda, el director gerent de l’IBANAT ha apuntat que «tenir personal format en l’àmbit forestal i de biodiversitat facilita la feina sobre el terreny, ja que coneixen les zones i les activitats permeses, més enllà de les restriccions aplicades per frenar l’expansió del coronavirus».

Des de principis d’aquesta setmana, el personal que s’ha anat incorporant ha rebut formació per part de l’Escola Balear de l’Administració Pública (EBAP) sobre les tasques concretes que realitzaran. A més, han rebut el material necessari per desenvolupar les feines assignades, així com un guardapit identificatiu.

Vídeo resum del Concert de Nadal dels alumnes d’instrument de l’Escola de música i dansa d’Andratx
A %d blogueros les gusta esto: