06/02/2023

Bon any a tothom

En aquesta ocasió, un enemic microscòpic i mutant ho impedeix

En aquesta ocasió, un enemic microscòpic i mutant ho impedeix
Ja hi haurà temps de cavalcades, d’improvitzar gloses i organitzar “picades”

Fora de tota polèmica política, això és el que toca desitjar. Enguany, fins i tot a aquells amb qui hem pogut tenir diferències en el passat. Hauríem de ser, enguany més que mai, solidaris amb els nostres. Amb els bons amics o els qui coneixem de passada. Amb qui empatitzem des de sempre o amb qui mai ens hem aturat a fer un cafè plegats per descobrir amagades sintonies. Aquest 2021, tocarà ser solidaris amb tothom, car un avís a navegants: el Sars-Cov-II no s’ha aturat. Ni molt menys.

El darrer migdia de l’any la plaça era plena a vessar. Feia goig. El bon temps acompanyava, i malgrat mascaretes i distàncies pertinents, la gent volia passar una bona estona. Al·lotes i mares mudades, homes més arreglats del normal. Com em deia un bon amic, “això és mel”. I ho era. Però mirat fredament, podria ser un miratge: tot i la seguretat de tots els qui érem allà, no sabem quants contagis poden sortir d’aquesta felicitat matinal.

Com sabeu tots, va deixar molts treballadors al carrer

safinestra2020_gifecotorres

Amb una altra amistat de més edat comparàvem aquesta crisi amb la ja llunyana del petroli, la del 1973-1974. Com sabeu tots, va deixar molts treballadors al carrer i rompre molts futurs. No obstant, no va separar famílies per Nadal. “Tothom va trobar consol per Festes, malgrat les adversitats”. En aquesta ocasió, un enemic microscòpic i mutant ho impedeix.

Sentit comú

És possible que soni catastrofista, però hem d’estar preparats pel pitjor. Ànims, molta bonda, feim cas a les autoritats i – sobretot – seny. Sentit comú. Que les ganes de passar-ho bé no ens dugui a una pèssima experiència vital i colectiva. Ses Majestats els Reis saben que enguany els habitants de Ponent no sortiran al carrer a rebre’ls. Com Sant Antoni, qui ja coneix que enguany Andratx no torrarà en honor seu. El sant mallorquí sap que volem riure abastament i que això enguany no ho feim.

Ja hi haurà temps de cavalcades, d’improvitzar gloses i organitzar “picades”. Molta sort, i moltes gràcies per llegir-me aquest (desgraciat ) 2020.

Bernat Jofre i Bonet bernat.jofre@gmail.com