02/12/2022

Andratx contracta 27 aturats gràcies al Plan SOIB Reactiva 2020

Els treballadors són persones desocupades per la crisi econòmica provocada per la covid19, joves menors de 30 anys en atur

Des del passat 29 de desembre 15 persones que es trobaven en situació d’atur estan fent feina a l’Ajuntament d’Andratx, gràcies a l’activació del pla Soib Reactiva 2020. A l’abril, transcorreguts quatre mesos, es tornaran a publicar 12 ofertes noves.

Els treballadors són persones desocupades per la crisi econòmica provocada per la covid19, joves menors de 30 anys en atur, i aturats de llarga durada. L’objectiu és que puguin mantenir les seves habilitats competencials i facilitar la seva requalificació professional.

A més, com assenyala Joan Manera, batle d’Andratx, «aquestes persones ocuparan places adaptades a les necessitats municipals derivades de la pandèmia, i ajudaran a desenvolupar treballs i projectes que fins ara no s’havien pogut dur a terme».

En aquests moments els perfils que s’han incorporat corresponen a quatre administratius (àrees de promoció econòmica, patrimoni, arxiu i cultura); dos conserges per a edificis públics; vuit peons tant per a vies i obres com per a medi ambient; i un tècnic informàtic.

En el procés de selecció, que tornarà a posar-se en marxa al març-abril, es publica primer el perfil de les ofertes; les persones interessades i que compleixen els requisits d’alguna de les tres línies poden inscriure’s; el SOIB realitza una baremació, atenent prioritats del programa com ser residents a Andratx, tenir menors a càrrec, temps de desocupació, etc.), i finalment l’Ajuntament contacta amb els interessats per l’ordre de la baremació del SOIB.

El pla SOIB Reactiva 2020 està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, per fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per a afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).