Autonòmic

Armengol reclama mesures de suport a les empreses afectades per la Covid-19

Armengol ha explicat que s’està treballant amb altres països per tenir en compte un règim diferent per a les illes poblades de la UE

Armengol reclama mesures de suport a les empreses balears afectades per la Covid-19 i avança en una estratègia per a la reobertura segura del turisme
Calviño visitarà  Balears per tractar les mesures de solvència i liquiditat amb els principals sectors

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha mantingut una reunió amb la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, i, a continuació s’ha reunit amb la vicepresidenta i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño. L’objectiu de les trobades ha estat plantejar la situació delicada que viuen les Illes Balears a causa de la pandèmia sanitària. És per això que, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la presidenta ha reclamat mesures de suport a les empreses balears afectades per la COVID-19.

Francina Armengol i Iago Negueruela amb la ministra d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, i el secretari d’Estat per a la UE, Juan González-Barba.

Armengol ha explicat que ha trobat davant les ministres “la sensibilitat per entendre aquesta situació econòmica difícil que pateixen la ciutadania i les empreses de la nostra comunitat autònoma”, així com el “compromís” de seguir treballant de manera conjunta per trobar les millors solucions a diverses qüestions. En aquest sentit, la presidenta ha anunciat que Calviño visitarà les Balears en les properes setmanes per mantenir reunions amb els sectors econòmics de les Illes i poder treballar de manera conjunta les mesures de solvència i liquiditat per a les empreses afectades per la COVID-19.

Per altre costat, ha destacat els avenços en una estratègia conjunta a nivell europeu per a la reobertura segura del turisme. D’aquesta manera ho ha tractat amb la ministra González Laya, així com s’ha fet referència al pla de vacunació i el passaport de vacunació. En aquesta línia, Armengol ha subratllat el “compromís i la seguretat” del Govern d’Espanya per a què a finals de març arribin vacunes de manera massiva i, per tant, poder afrontar la vacunació d’una manera més ràpida.

“Serà important mantenir incidències baixes a les Illes Balears, poder tenir un ritme de vacunació alt i aquesta forma de viatjar compartida per a què els turistes puguin arribar a la nostra Comunitat Autònoma i ens permeti reactivar la nostra economia”, ha expressat la presidenta després de les reunions. També ha recalcat que, de manera paral·lela, existeixen altres mesures per viatjar de manera segura, com són els controls a ports i aeroports que ja es duen a terme a les Balears.

Estatut d’insularitat propi per a les Illes Balears a la UE

La presidenta Armengol ha ressaltat també la sensibilitat del Govern espanyol pel que fa al fet insular. En aquest sentit, ha celebrat la mesura que promou el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació per a establir un estatut d’insularitat propi per a les Illes Balears a la Unió Europea.

Armengol ha explicat que s’està treballant amb altres països per tenir en compte un règim diferent per a les illes poblades de la UE. “El fet de ser illes agreuja la competitivitat”, ha expressat, tot recordant les dificultats derivades del fet insular. Per aquest motiu ha destacat el compromís del Govern d’Espanya per aconseguir aquest estatut específic per millorar l’adaptació dels actuals instruments de finançament de la UE a les realitats del context mediterrani insular. 

Ponència al Senat

La presidenta es trobarà a Madrid fins demà divendres, quan participarà a la ponència d’estudi sobre la insularitat i la situació perifèrica de les ciutats de Ceuta i Melilla, que tindrà lloc al Senat. Abans, serà rebuda en audiència per la presidenta del Senat, Maria Pilar Llop, mentre que al migdia mantindrà una trobada amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

A %d blogueros les gusta esto: