26/03/2023

L’Ajuntament d’Andratx anul•la les liquidacions de les taxes de taules i cadires

Són mesures dirigides a ajudar al sector de l’hostaleria i la restauració, un dels sectors més afectats per la crisis

{"uid":"7087B52D-67EF-4AC6-ABBD-C0386D6A786D_1614624907422","source":"other","origin":"unknown"}

Són mesures dirigides a ajudar al sector de l’hostaleria i la restauració, un dels sectors més afectats per la crisi

👉 S’estan preparant ajudes de 500 euros a tots aquells bars o restaurants que no tinguin terrasses

El passat 25 de febrer es va aprovar al Ple de l’Ajuntament d’Andratx una moció per modificar l’ordenança fiscal Reguladora de Taules i Cadires. Aquesta modificació consisteix en l’anul·lació de les liquidacions i el retorn d’aquelles taxes que ja s’haguessin cobrat. Està destinada a tots aquells negocis que no hagin pogut desenvolupar el seu dret a la utilització o aprofitament del domini públic, en virtut de les mesures adoptades dins la declaració de l’estat d’alarma.

Aquesta mesura se situa en la mateixa línia de les emprades el 2020: arribar a tots els sectors i col·lectius afectats per la pandèmia. També s’estan preparant ajudes de 500 euros a tots aquells bars o restaurants que no tinguin terrasses i que, per tant, no es puguin aprofitar d’aquesta modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de Taules i Cadires.

En aquest sentit, des de la regidoria de Serveis Comunitaris, també s’han emès dos decrets que van dirigits a facilitar l’obertura de les terrasses de bars i restaurants. La primera mesura va ser ampliar el termini de les ampliacions de terrasses fins al dia 2 de maig. Mentre que la segona és permetre posar una terrassa, de manera temporal, a aquells negocis que ho varen demanar abans del 31 de desembre de 2020 i que encara no havien rebut resposta. La data de venciment d’aquest segon decret és, també, el 2 de maig.

No implica que el procediment quedi aturat en cap moment

La novetat d’aquesta segona mesura no implica que el procediment quedi aturat en cap moment, es tracta que el negoci que ja va fer la petició d’ocupació de via pública amb tots els documents que s’exigeixen, la pugui tenir fins a rebre una resposta per part de l’Ajuntament. La majoria d’aquests peticionaris són negocis sense terrassa i que, per tant, no podrien reobrir els seus negocis, malgrat la primera passa en la desescalada que estam a punt de començar.

Amb aquestes mesures es pretén, segons indiquen des de la Casa Consistorial, «ajudar a un dels sectors més afectats per la pandèmia i que més dificultat han tingut per continuar endavant». Però, tal com afegeixen, «tampoc ens oblidam dels altres sectors i seguim fent feina per aconseguir que els efectes negatius d’aquesta crisi siguin els manco possibles».

safinestra2020_gifecotorres