26/03/2023

Comencen les Obres de la futura Casa Museu-Centre Cultural Baltasar Porcel

L’objectiu de l’àrea de cultura és el de situar en l’edificació un centre polivalent de cultura, que combinarà un espai permanent dedicat a l’escriptor andritxol Baltasar Porcel

L’objectiu de l’àrea de cultura és el de situar en l’edificació un centre polivalent de cultura, que combinarà un espai permanent dedicat a l’escriptor andritxol Baltasar Porcel

L’Ajuntament d’Andratx inicia les obres de la primer fase de rehabilitació de les obres per a la rehabilitació del que serà la futura «Casa Museu- Centre Cultural Baltasar Porcel» situada al Carrer Alemany cantonada amb el Carrer Metge Gaspar Pujol, composta de tres cases d’uns 1.000m2 en total.

El batle d’Andratx, Joan Manera, juntament amb la regidora de Cultura, Ruth Mateu, han visitat l’inici de les obres

Unes obres que consisteixen en la consolidació estructural per mor del mal estat actual de conservació de les estructures existents, ocasionant un perill d’enfonsament dels elements constructius cap a les vies públiques. Es garantirà d’aquesta manera la consolidació estructural d’un conjunt d’edificacions protegides i de titularitat municipal per a iniciar el procés d’ubicació de la futura casa-museu, centre cultural, on deixaran els espais més diàfans i s’intentarà anivellar el màxim els diferents nivells entre les tres cases.

Es garantirà la consolidació estructural d’un conjunt d’edificacions protegides i de titularitat municipal per a iniciar el procés d’ubicació de la futura casa-museu

L’objectiu de l’àrea de cultura és el de situar en l’edificació un centre polivalent de cultura, que combinarà un espai permanent dedicat a l’escriptor andritxol Baltasar Porcel, però també sales polivalents en les quals es realitzaran exposicions, conferencies, presentacions de llibres… Un casal obert al poble i a les seves entitats culturals.

El pressupost per a escometre les obres és va licitar per uns 359.147,63 euros

El pressupost per a escometre les obres és va licitar per uns 359.147,63€ i s’ha adjudicat per 292.705,31 a l’empresa Excavaciones y Construcciones Briscal SL , al mateix temps, des del departament de Cultura s’ha tramitat una subvenció del Consell de Mallorca, de departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, per obres bianual, 2020-2021, de la qual s’han concedit de 270.857,12€ .

El passat dia 16 febrer de 2021 va començar, amb l’acte de comprovació i replanteig, i en el temps de 9 mesos, des d’aquesta data l’obra ha d’estar lliurada i acabada aquesta primera Fase.

Actualment, des de la regidoria de Cultura, treballam amb la licitació del projecte d’obra i direcció d’obra de la segona Fase, on és desenvoluparà el programa de necessitats, usos i acabats de l’edifici, que esperam treure a licitació aviat i tenir acabat abans de l’estiu.

safinestra2020_gifecotorres