28/11/2022

Avior, justificada unanimitat

Ningú que no hagi escrit una obra de recerca sap el que és la soletat de l’investigador

 Avui migdia hem pogut assistir a dues celebracions.

La primera, la presentació del llibre «Avior» a la clastra de Son Mas l’objecte és la presentació d’un llibre singular, quasi ( desgraciadament ) únic. El que uns joves del terme han duit a terme pacient i quasi passionalment

Inicialment, sense ajuts. Tan sols els amb la comprensió de les seves famílies. Comptant amb la seva confidència i aprovació per les hores perdudes i no dedicades als seus. Ningú que no hagi escrit una obra de recerca sap el que és la soletat de l’investigador. Hores i hores invertides, sense saber si es va en la direcció correcta. Afortunadament, la mostra del mateix nom i ara aquest exemplar ens demostren que el temps invertit pel grup «Aires d’Andratx» no ha estat debades.

Quan es vol, a la Cúria hi ha sensibilitat cultural

La segona celebració que hem viscut avui ha estat la de comprovar que, certament, quan es vol, a la Cúria hi ha sensibilitat cultural. Per part de quasi totes les forces polítiques. S’ha de reconèixer: aquest treball s’ha anat coent entre dos equips de Govern diferents. Veure l’espai ple a vessar i la gran majoria de forces polítiques locals assistint a l’acte reconforta l’esperit. He parlat que tant el llibre com exposició no havien tingut d’entrada a una ajuda directa. Em refereixo a la seva concepció intel·lectual, òbviament. Perquè és ben just reconèixer que sense la bona relació ( i per tant, suport ) haguda entre els autors i els diferents Consistoris res hagués estat possible.

Aquest és el camí: unanimitat amb la cultura. Col·laboració entre regidories de diferents partits. Però si abans primant les diferències per damunt els punts en comú, molt lluny no podrem arribar. Ni en matèria de cultura, ni en res.

Una abraçada. I enhorabona a tots els implicats que és un treball magnífic.

Bernat Jofre i Bonet