Andratx

Nou batlle andritxol

No voler ser el batlle d’uns quants sinó de tots els habitants del terme

Saber escoltar. És una de les virtuts que diferencia els bons líders dels qui no ho són

Degut al pacte arribat a principis de legislatura entre PSIB, Més i El PI, aquest dissabte en Toni Mir “es saig” prendrà possessió com a nou batlle andritxol. Si no hi ha cap novetat, fins el 2023.

Certament, moltes incògnites s’obren. D’entrada, dir que el socialista no cau massa bé en segons quins cercles. No per les seves idees, sinó pel seu caràcter. No obstant, no és cap desconegut: Han estat molts d’anys de futbol, de “Bar Olímpic” o de central de reserves. A ningú li hauria de fer por el personatge, francament.

Ara bé, jo no exigiria una determinada gestió al nouvingut, que també. Sinó sinceritat. Dir les coses tal com són. Sense embolicar la troca.

Transparència. O com a mínim, més informació sobre els temes que afecten a tota la ciutadania. Necessària, si se’m permet. En aquests moments – el mal no ve d’ara, precisament – hi ha una sèrie de mesures urgents a realitzar per una presumpta gestió poc clara.

Efectivitat. Seria d’agrair. I aquesta va lligada al coneixement profund de les coses. Humiltat. Que vol dir reconèixer el com són i no com ens agradaria que fossin. Dedicació: un batlle ho és tots els dies de l’any, i quasi les vint-i-quatre hores. És el que té la política local de petita i mitjana dimensió.

Flexibilitat: saber escoltar. És una de les virtuts que diferencia els bons líders dels qui no ho són.

Eficiència: saber resoldre les necessitats ciutadanes en relatiu poc temps. I aquí poso un exemple claríssim: les Normes Subsidiàries. Esperam que aquests dos anys siguin els de la seva definitiva aprovació. Masses projectes comuns en depenen.

Lideratge. No voler ser el batlle d’uns quants sinó de tots els habitants del terme. 

No seria just si no demanàs la mateixa implicació a la resta de partits del pacte de govern. I també als de l’oposició: la qualitat d’un Consistori comença per la gestió de govern. Però també per la qualitat de les propostes vingudes des dels bancs de l’oposició.

Gran oportunitat d’assolir liquiditat per a projectes sostenibles

Per acabar, una reflexió final a tota la classe política local. Els fons FEDER i ” Next Gen” podrien simbolitzar una gran oportunitat d’assolir liquiditat per a projectes sostenibles. Els primers representen 15.000 milions d’euros a l’any. Els segons,24.600 milions d’euros en tres anualitats. Tan sols per Espanya i el que s’ha denominat “Agenda urbana i rural contra el despoblament”. Línia 1 dels deu ‘impulsos” previstos per l’Unió Europea i el Govern de Madrid.

Esperam tots que aquest Ajuntament – Govern i oposició – proposi alguna que altra línia d’actuació al municipi finançada per dites ajudes.

No fer-ho seria caure en una irresponsabilitat enorme que difícilment podria ser justificada. Com el sou públic que cobren, resultant dels nostres impostos.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet.
A %d blogueros les gusta esto: