Autonòmic

El pla RenovEsport del Consell invertirà 10 milions en infraestructures esportives dels municipis de Mallorca

Els ajuntaments ja han presentat els projectes d’inversió i actuacions als municipis. Per tipus d’actuació, prevalen les reformes d’instal·lacions esportives ja existents

Els ajuntaments ja han presentat els projectes d’inversió i actuacions als municipis

El Consell de Mallorca ha aprovat la concessió de 10 milions d’euros als municipis dins del programa de reactivació esportiva RenovEsport 2020-2022, amb el què el Departament de Turisme i Esports subvencionarà les tasques per millorar, reformar i ampliar les instal·lacions esportives dels municipis de Mallorca.

El pla és una segona convocatòria d’ajuts en aquest àmbit, que suposa una inversió, per part del Consell, de 21,8 milions d’euros en millores a instal·lacions esportives municipals en 7 anys.

El pla RenovEsport del Consell invertirà 10 milions en infraestructures esportives dels municipis de Mallorca, dels quals 4 milions seran per paviments i 2 milions per noves instal·lacions

«52 municipis han presentat els seus projectes d’inversió i actuació a un pla que ofereix a llubineres i llubiners l’oportunitat de gaudir d’un millor esport, millor salut i millor vida. Això no només demostra l’interès en la promoció esportiva per part dels consistoris mallorquins, sinó que suposa també un estímul a l’economia per pal·liar els efectes de la pandèmia», ha expressat la presidenta Cladera. 

«Aquest pla s’afegeix a la inversió que en aquests moments mobilitza el Consell de Mallorca destinada als ajuntaments, que supera els 70 milions d’euros perquè puguin executar projectes de millora als municipis», ha conclòs.

Els ajuntaments ja han presentat els projectes d’inversió i actuacions als municipis. Per tipus d’actuació, prevalen les reformes d’instal·lacions esportives ja existents, a les quals arribaran 7.910.000 euros, per sobre de les noves infraestructures, en les que s’invertiran 2.090.000 euros. Aquestes ajudes permetran renovar, sobretot, els paviments esportius, fet que millorarà moltes instal·lacions mallorquines modernitzant-les i prevenint el risc de lesions.

Mallorca inverteix en camps de gespa i pistes d’esports de raqueta

La concessió dels 10 milions per part del Consell Executiu s’ha basat en els projectes presentats per 52 municipis a la Direcció Insular d’Esports, una distribució equitativa que en xifres es tradueix en un marge entre 190.000 i 220.000 euros d’ajut per cada ajuntament. 

Per tipus d’actuació, prevalen les reformes d’instal·lacions en un 79,1 %, enfront del 20,9 % de noves infraestructures. Més de 4 milions d’euros, serà destinat a la renovació de paviments esportius, essent la posada al dia dels camps de gespa la sol·licitud més demandada, seguida de parquet per a pavellons poliesportius, i de la reforma de pistes de tennis i pàdel. 

D’altra banda, un remarcable 20,9 % dels 10 milions, més de 2 milions, s’invertiran en noves infraestructures, essent les pistes de pàdel i tennis la modalitat estrella, en la que més s’invertirà, i les reformes de vestuaris i pistes multiesportives les següents inversions destacades.

Els esports en els quals es farà una major inversió, per tant, són el futbol, al qual aniran destinats 1.936.553 euros per a 12 municipis, entre ells Mancor de la Vall, Manacor, Santa Maria o Muro, que canviaran les gespes. El segueixen les modalitats de raqueta, tennis i pàdel, a les que es destinaran 602.689 euros en 7 municipis com Campanet, Costitx, Deià o Fornalutx. Quant a la renovació de vestuaris, els municipis com Llubí, Sant Llorenç o Santa Eugènia podran millorar aquests espais.

A destacar el creixement respecte a l’anterior convocatòria en les sol·licituds d’ajudes a nous projectes d’eficiència energètica i mediambiental aplicats a espais esportius, un 10,5 % del total equivalent a 1.054.161 milions d’euros, un aspecte en el qual els municipis cada cop estan més conscienciats. Un exemple d’aquestes actuacions el tenim als projectes d’Algaida, Ariany, Sóller o Son Servera.

A %d blogueros les gusta esto: