04/10/2022

Foc

avui són les Illes Cíclades les que cremen. Demà poden ser les Balears…

Aquests dies, hem pogut veure les imatges que ens venen des de les Illes Cíclades. Milers d’hectàrees consumides per les flames. Milions d’animals morts i centenars de cases reduïdes al no-res. Moltíssimes persones desplaçades, veient com la seva vida ha estat anul·lada en una setmana negra.

L’inoperància oficial, la poca coordinació i els pocs recursos han estat assenyalats com els grans culpables de la desfeta ecològica. Pocs, però, han gosat indicar el veritable responsable original de la situació: el gènere humà.

L’inacció generalitzada i els interessos econòmics han primat sobre els generals. Ara en pagam les conseqüències. Deixo pel final una reflexió: avui són les Illes Cíclades les que cremen. Demà poden ser les Balears.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet
bernat.jofre@gmail.com