Autonòmic

Els ajuts que atorguen conjuntament Govern, Consell i ajuntaments ja han beneficiat més de 5.000 negocis

Es tracta d’ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions per mor de la covid-19

Els sectors econòmics de 22 municipis de l’illa ja han cobrat 9,3 milions d’euros en ajudes directes, que continuen obertes a ajutsmallorca.com

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat avui 769.067,76 euros als sectors econòmics de Palma (694.000 euros), Sant Llorenç (55.317), Lloseta (14.000) i Puigpunyent (5.750), que se sumen als ajuts pagats amb anterioritat i fan un total de 9.340.217 euros. Des del passat mes de maig ja se n’han beneficiat 5.039 sol·licitants: persones treballadores autònomes o empreses.

Es tracta d’ajudes directes convocades gràcies a l’aportació de la institució insular, els ajuntaments i el Govern balear per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions per mor de la covid-19 en en el teixit empresarial local (restauració, comerç, transport, cultura, oci i altres sectors afectats). 

En total, la Fundació tramita els ajuts directes per als sectors econòmics de 22 municipis de l’illa: Palma, sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Búger, Sant Llorenç, Maria de la Salut, Manacor, Lloseta, Estellencs i Binissalem. 

El pressupost de totes aquestes ajudes prové del fons comú del Consell, del Govern balear i dels ajuntaments, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %), a excepció dels casos de Palma, Alcúdia, Sant Llorenç i Lloseta, on els ajuntaments han fet una aportació superior per als seus sectors econòmics. El Consell, a través de la Direcció Insular de Desenvolupament Local, ha redactat les convocatòria, mentre que la Fundació Mallorca Turisme tramita i atorga les ajudes de manera àgil. 

Altres 28 consistoris van optar per gestionar les ajudes directament, i per això el Consell els va adjudicar 2,41 milions d’euros perquè convoquessin les ajudes pel seu compte. El mateix va fer el Govern i, amb l’aportació pròpia de cada ajuntament, les ajudes en aquests 28 municipis superen els 7 milions d’euros.

D’altra banda, a principi d’aquest mes el Consell de Mallorca i el Govern varen reforçar les accions de reactivació econòmica amb la signatura d’un nou conveni signat entre la presidenta Catalina Cladera i el conseller del Govern Iago Negueruela per un total de 5 milions d’euros, que donarà lloc a actuacions de recuperació econòmica i turística.