El Govern redueix en una hora les limitacions nocturnes a Mallorca i amplia l’ocupació de taules a la Restauració

La millora de la situació epidemiològica permet fixar de 2.00 a 6.00 h les limitacions nocturnes a Mallorca

Les taules d’establiments d’entreteniment, restauració i oci nocturn podran ser de 8 persones en els interiors i de 12 persones en els exteriors

La millora de la situació epidemiològica permet fixar de 2.00 a 6.00 h les limitacions nocturnes a Mallorca

Atesa la millora de la situació epidemiològica i assistencial, la Conselleria de Salut i Consum ha dictat una resolució per la qual es redueixen en una hora les limitacions nocturnes a Mallorca ?les quals seran de 2.00 a 6.00 h? i s’amplia l’ocupació màxima de les taules d’establiments d’entreteniment, restauració i oci nocturn que estableix el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19, que passa a ser de 8 persones en els interiors i de 12 persones en els exteriors, tal com preveu el Pla per a les illes de Menorca i Formentera.  

Les dades epidemiològiques a dia 26 d’agost que recull la resolució indiquen que la incidència acumulada a 14 dies per cada 100.000 habitants era de 355,3 a Mallorca; de 264,5 a Menorca; de 550,6 a Eivissa i de 361,2 a Formentera.

Pel que fa a la situació assistencial, a Mallorca, l’ocupació de llits crítics era del 22,1 %, mentre que l’ocupació de planta era del 6 %; a Menorca, l’ocupació de les UCI era de l’11,11 % i la dels llits de planta era de l’1,82 % i a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera l’ocupació dels llits crítics era del 14, 75 % i dels llits de planta, del 13,52 %.

Així doncs, la Conselleria de Salut i Consum ha disposat que des del moment de la publicació de la resolució, avui, fins a les 24.00 h del 6 de setembre de 2021, l’horari màxim per dur a terme reunions i trobades familiars i socials en horari nocturn és de 2.00 a 6.00 h, i per tant, l’horari de conclusió de les activitats col·lectives de caràcter social, cultural, esportiu, d’oci, restauració i hoteleria serà el mateix, llevat que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament anterior.

També es modifica per a l’illa de Mallorca l’ocupació màxima per taula dels establiments d’entreteniment, restauració i oci nocturn, que passa a ser de 8 persones en els interiors i de 12 persones en els exteriors, tal com preveu el Pla per a les illes de Menorca i Formentera.  
Eivissa es manté com estava: la limitació nocturna té lloc entre les 1.00 i 6.00 h de la matinada i l’ocupació per taula és de 4 persones a l’interior i de 8 a l’exterior.

Recordem que, segons la normativa que va entrar en vigor el 24 de juliol, les reunions i les trobades familiars i socials en horari nocturn s’han de fixar segons aquestes limitacions:

a) Quan la incidència acumulada a catorze dies a l’illa sigui superior a 350 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 5 % en relació amb els llits de cures crítiques per COVID-19 o del 2 % en relació amb els llits d’hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l’horari comprès entre les 2.00 i les 6.00 h, excepte si es tracta de persones convivents.


b) Quan la incidència acumulada a catorze dies a l’illa sigui superior a 450 casos per 100.000 habitants i la pressió hospitalària sigui superior al 10 % en relació amb els llits de cures crítiques per COVID-19 o del 5 % en relació amb els llits d’hospitalització per COVID-19, no es permetran reunions socials o familiars de persones, en l’horari comprès entre les 1.00 i les 6.00 h, excepte si es tracta de persones convivents.


Descubre más desde VilaAndratx.com

Suscríbete y recibe las últimas entradas en tu correo electrónico.

Entrada siguiente

La exposición AVIOR de Aires d’Andratx luce el patrimonio textil en Sant Elm

Jue Sep 2 , 2021
Durante el recorrido por Sant Elm, se puede observar las instantáneas donde diferentes componentes de Aires d’Andratx lucen las prendas empleadas hace casi 200 años

Otros contenidos

Descubre más desde VilaAndratx.com

Suscríbete ahora para seguir leyendo y obtener acceso al archivo completo.

Seguir leyendo