«Suma’t» obre 22 tallers esportius i de bons hàbits per a escoles que arribaran a gairebé 30.000 infants

S’ha optat per incloure-hi noves temàtiques, ampliar les relacionades amb sortides fora del centre i s’augmentaran les sessions en línia, que varen tenir molt bona acollida el curs passat

El programa «Suma’t» de promoció esportiva socioeducativa del Consell de Mallorca ha obert les preinscripcions als tallers esportius i de bons hàbits per a les escoles. Les activitats, que inclouen 22 tallers, es preveu que el curs 2021-2022 arribin a més d’un centenar centres d’educació primària i secundària, i al voltant de 30.000 nines i nins de tots els municipis de Mallorca, amb una inversió de més de 163.000 euros. 

L’àrea d’Esports del Consell de Mallorca i el Servei d’Innovació Educativa del Govern de les Illes Balears col·laboren en el programa «Suma’t» des de fa onze cursos, a través del qual els tallers esportius del Consell són una oferta complementària educativa en la plataforma Gestib. Les xifres de participació durant el curs 2020-21, tot i les mesures preventives imposades per la pandèmia, confirmen la bona salut d’aquest programa, molt demandat. Així, els tallers «Suma’t» varen arribar a més de 26.600 infants amb 1.569 tallers.

A l’oferta tradicional de la Direcció Insular d’Esports, a la qual poden accedir les escoles i instituts, enguany s’hi han introduït diversos canvis i novetats: l’acotació més acurada a l’edat de l’alumnat, l’ampliació de les sortides fora del centre per aprofitar el medi natural i continuar, així, potenciant les mesures preventives i avantatges de fer esport a l’aire lliure, una major adaptació perquè els tallers siguin 100 % pràctics, i l’augment de l’oferta telemàtica, novetat introduïda el curs 2021-2022 que ha estat molt ben valorada.

«Suma’t» és un programa en què es donen a conèixer esports menys practicats, com hoquei, esport adaptat, rugbi, tir de fona o vela. De la mateixa manera, es fa una aposta per una línia de tallers d’hàbits relacionats amb la salut esportiva, que contribueixen a gestionar les emocions i fomenten pràctiques preventives, com «Esquena sana, estirem!», «Primers auxilis» o «Ens relaxam?». Per al curs 2021-22 hi ha dos propostes noves adreçades als més petits: «Psicoactius» i «Petita natura», ampliant així les possibilitats al cicle d’educació infantil.

Així mateix, aquest programa conté una línia de circuit de valors que, amb el nom «Suma’t a l’esport amb l’elit», apropa els principals clubs esportius de l’illa a l’alumnat, mitjançant visites a mida adreçades a les escoles, que permeten compartir la pràctica diària i les experiències reals amb esportistes professionals de primer nivell. En aquest àmbit, l’àrea d’Esports del Consell col·labora amb el l’Asnimo Agora Portals, l’AD Son Sardina, el CD Atlético Baleares, el Club Bàdminton Palma, el Club de Bàsquet Bahía San Agustín, el Club de Bàsquet Sant Josep, el Club de Bàsquet d’Andratx, el CB Binissalem Asnimo BCR, el CD Disacesport, l’Espanya Hoquei Club, el MITourA Handbol Marratxí, el Palma Futsal, la UD Collerense Illa de Mallorca, el Club Voleibol Manacor, el Club Voley Ciutat Cide, el Club Voley Palma i l’RCD Mallorca.

Previous post Herramientas digitales para potenciar los comercios de Andratx
Next post Cs pide el cese de la regidora de Cultura por conceder una subvención incumpliendo la normativa