Les escultures “Guardians” de l’artista Jaume Espases arriben a Andratx

Les dues escultures formen part de la sèrie «Guardians» que és una col·lecció que consta de dotze peces diferents de material de bronze

El passat dijous el batle de l’Ajuntament d’Andratx, Antoni Mir, i la regidora de Cultura, Ruth Mateu, feren la recepció de les escultures “Guardians” de l’artista Jaume Espases que ha cedit temporalment perquè s’exposin al terme municipal d’Andratx durant un any, prorrogable un any més, perquè així arribi la seva obra a tota la gent.

Segons paraules de l’artista Jaume Espases,”Els Guardians dins del món inconscient es dediquen a transformar tota informació i matèria negativa, absorbint-la i transformant-la en informació i pensaments positius. Per això, potser, al contrari que amb altres escultures, les persones acaben tocant-les; això em resulta molt curiós i interessant.

L’escultura gran és peça única: Mides; alçada 4 metres, fons 2,90 metres, ample 2,5 metres
Quant a la Peça més petita de la qual només s’han realitzat dues còpies.: Mides; alçada 1,5 metres, fons 1 metre, ample 90 cm

Els Guardians, per a complir la seva missió, busquen, absorbeixen, digereixen i transformen mitjançant el seu cos totes aquestes energies i matèria i informació negativa en positives, vénen a ser com els nostres glòbuls blancs que ens protegeixen contra els bacteris i virus. És una cosa real, que ja existeix en la nostra pròpia naturalesa humana, i aquesta “transformació positiva” és la que vull plasmar i materialitzar.”

vilaAndratx

Informació del municipi d’Andratx