Principals mesures de protecció davant la nova situació de la COVID-19

Recomanacions generals

Es redueixen al mínim les restriccions autonòmiques per la Covid-19

Així i tot, independentment del nivell, el Govern de les Illes Balears manté tot un seguit de recomanacions per a la població:

  • Manteniment de la distància sempre que sigui possible.
  • Mascareta obligatòria en interiors. En el cas dels exteriors també ho és si no es pot mantenir la distància (inclosos els esdeveniments multitudinaris)
  • Higiene de mans. Dispensació de gel hidroalcohòlic a l’entrada de tots els establiments oberts al públic.
  • Preferència per activitats a l’aire lliure.
  • Ventilació d’espais tancats i presència obligatòria de mesuradors de CO2 als establiments classificats d’alt risc (restauració, oci nocturn, clubs de gent gran, locals de jocs i apostes, gimnasos, centres comercials, etc.).

Principals mesures de protecció

Restauració

Es podran consumir begudes i menjar sense límit d’horaris, sempre que es pugui mantenir la distància d’1,5m.

S’elimina tota restricció de cabuda. Es manté la prohibició de posar barres al carrer, excepte a Menorca (nivell 0).

Residències

S’elimina la limitació d’una única persona d’acompanyament a persones en procés de final de vida. També es permeten visites a les habitacions.

Oci nocturn

Es permet l’activitat de cafè concert i bar de copes fins al 75 % de la cabuda, amb l’obligació de consum de begudes i aliments asseguts a taula, tant a l’interior com a l’exterior, i amb una distància d’1,5 metres entre taules. S’ha d’usar la mascareta quan no s’estigui consumint i no es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

A Menorca (nivell 0), s’eliminen totes les restriccions de cabuda i horaris i l’obligació de consumir asseguts, així com la prohibició del ball. Segueix en vigor, però la obligació de dur mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Activitat esportiva

És obligatori l’ús de mascareta a les sales de musculació i a les sales d’activitats dirigides. S’estableix un màxim de 30 persones en entrenament per a esports de camp, de 20 per a esports de pista i de 10 per a esports de contacte. Estan permeses sense autorització prèvia de la Direcció General d’Esports les competicions exteriors amb menys de 3.000 participants.

A Menorca (nivell 0) l’obligació d’ús de mascareta als gimnasos es limita a on no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres entre usuaris.

Actes culturals i similars

La cabuda permesa és del 80 % als interiors (amb possibilitat d’augmentar-la amb l’autorització prèvia de la Direcció General de Cultura) i del 100 % als exteriors. Als concerts hi podrà haver fins a 1.000 persones dretes com a públic.

Centres recreatius de gent gran

Queda eliminada l’obligatorietat de la distància de seguretat ampliada a les activitats dirigides i no dirigides dels clubs de gent gran. L’ús de mascareta és obligatori en les activitats en què no sigui possible mantenir en tot moment la distància de seguretat.

vilaAndratx

Informació del municipi d’Andratx