Autonòmic

Principals mesures de protecció davant la nova situació de la COVID-19

Així i tot, independentment del nivell, el Govern de les Illes Balears manté tot un seguit de recomanacions per a la població

Recomanacions generals

Es redueixen al mínim les restriccions autonòmiques per la Covid-19

Així i tot, independentment del nivell, el Govern de les Illes Balears manté tot un seguit de recomanacions per a la població:

  • Manteniment de la distància sempre que sigui possible.
  • Mascareta obligatòria en interiors. En el cas dels exteriors també ho és si no es pot mantenir la distància (inclosos els esdeveniments multitudinaris)
  • Higiene de mans. Dispensació de gel hidroalcohòlic a l’entrada de tots els establiments oberts al públic.
  • Preferència per activitats a l’aire lliure.
  • Ventilació d’espais tancats i presència obligatòria de mesuradors de CO2 als establiments classificats d’alt risc (restauració, oci nocturn, clubs de gent gran, locals de jocs i apostes, gimnasos, centres comercials, etc.).

Principals mesures de protecció

Restauració

Es podran consumir begudes i menjar sense límit d’horaris, sempre que es pugui mantenir la distància d’1,5m.

S’elimina tota restricció de cabuda. Es manté la prohibició de posar barres al carrer, excepte a Menorca (nivell 0).

Residències

S’elimina la limitació d’una única persona d’acompanyament a persones en procés de final de vida. També es permeten visites a les habitacions.

Oci nocturn

Es permet l’activitat de cafè concert i bar de copes fins al 75 % de la cabuda, amb l’obligació de consum de begudes i aliments asseguts a taula, tant a l’interior com a l’exterior, i amb una distància d’1,5 metres entre taules. S’ha d’usar la mascareta quan no s’estigui consumint i no es permet el ball en espais interiors ni exteriors.

A Menorca (nivell 0), s’eliminen totes les restriccions de cabuda i horaris i l’obligació de consumir asseguts, així com la prohibició del ball. Segueix en vigor, però la obligació de dur mascareta i mantenir la distància de seguretat.

Activitat esportiva

És obligatori l’ús de mascareta a les sales de musculació i a les sales d’activitats dirigides. S’estableix un màxim de 30 persones en entrenament per a esports de camp, de 20 per a esports de pista i de 10 per a esports de contacte. Estan permeses sense autorització prèvia de la Direcció General d’Esports les competicions exteriors amb menys de 3.000 participants.

A Menorca (nivell 0) l’obligació d’ús de mascareta als gimnasos es limita a on no es pugui mantenir la distància d’1,5 metres entre usuaris.

Actes culturals i similars

La cabuda permesa és del 80 % als interiors (amb possibilitat d’augmentar-la amb l’autorització prèvia de la Direcció General de Cultura) i del 100 % als exteriors. Als concerts hi podrà haver fins a 1.000 persones dretes com a públic.

Centres recreatius de gent gran

Queda eliminada l’obligatorietat de la distància de seguretat ampliada a les activitats dirigides i no dirigides dels clubs de gent gran. L’ús de mascareta és obligatori en les activitats en què no sigui possible mantenir en tot moment la distància de seguretat.

A %d blogueros les gusta esto: