Autonòmic

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials incrementa un 7,85% el seu pressupost que arriba als 240 milions d’euros

Durant el 2022 totes les àrees de l'IMAS disposaran de més recursos econòmics, mostra del compromís amb l’atenció de la població que més ho necessita.

  • Durant el 2022 totes les àrees de l’IMAS disposaran de més recursos econòmics, mostra del compromís amb l’atenció de la població que més ho necessita.
  • L’augment pressupostari permetrà fer créixer el Servei d’Atenció Integral a Domicili, reforçar el suport als municipis i desenvolupar projectes com la nova residència de Pòrtol o la reforma de la residència Miquel Mir i la de la planta 8 de la Bonanova.

L’IMAS incrementarà l’any 2022 el seu pressupost un 7,85%, passant dels 222 a 240 milions d’euros. Un augment que arriba a totes les àrees de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials. Cal destacar que es produeix una pujada considerable d’inversió en relació amb els recursos humans que passen de 82 a 88,6 milions d’euros. Una clara aposta pels serveis públics, que permetrà reforçar la plantilla i atendre amb una atenció més personalitzada i de major qualitat.Els dos projectes que més atrauran aquest important increment de personal serà la nova residència de Pòrtol amb 100 places d’atenció a persones majors dependents, que gestionarà l’IMAS i el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID), que passarà de tenir un pressupost de 6,4 a 8 milions d’euros. L’ampliació i consolidació del SAID respon a la voluntat de l’IMAS de dur a terme un canvi de model en l’atenció a les persones grans en situació de dependència, facilitant que aquestes puguin rebre una atenció integral, especialitzada i de qualitat, però sense haver d’abandonar els seus domicilis. Amb el pressupost de 2022 el SAID passarà de tenir 200 usuaris a prop de 500 i a estar present a 50 municipis. Amb aquest objectiu es preveu la contractació de més de 130 treballadors especialitzats en l’atenció sociosanitària.

Les ajudes del projecte d’Infància i Família augmenten l’any que ve en 500.000 euros, una xifra destinada sobretot a abonar l’increment de les ajudes a les famílies d’acollida. Aquest mes de novembre, l’IMAS ha iniciat un nou curs de formació per entrar a ampliar el banc de famílies de l’IMAS, en el qual hi participaran part prop d’una dotzena de famílies.

Ajuntaments i inversió

També augmentaran l’any 2022 en 2 milions d’euros els convenis especialitzats que firma l’Institut Mallorquí d’Afers Socials amb els ajuntaments, que passa de 13,6 a 15,6 milions d’euros, amb l’objectiu de reforçar les ajudes econòmiques a les persones més vulnerables i els serveis socials comunitaris dels municipis de Mallorca amb la contractació de psicòlegs i educadors i educadores socials. Al mateix temps, al pressupost de l’IMAS pel 2022 també augmenta un 70% l’aportació del consorci de recursos sociosanitaris de les Illes Balears per finançar la construcció de centres de dia en diferents municipis, i arriba a 725.000 euros.

L’increment més important en percentatge del pressupost pel 2022 es produeix a l’apartat d’inversió pròpia, que passa d’1,2 a 4,8 milions d’euros, la qual cosa permet, no només consolidar i reforçar la feina feta per l’IMAS, sinó que també suposa una injecció important als projectes com la reforma de la residència Miquel Mir d’Inca, la reforma de la planta 8 de la residència de la Bonanova, i també l’adquisició d’una infraestructura per posar en marxa un nou centre d’inclusió social.