Opiniones

Carta als Reis Mags

Voldria que els falsos salvadors no intentin confondre la ciutadania: el caos no és espontani, sinó una evolució

“desconfiau d’aquells que veuen la pols en l’ull dels altres i no veuen la biga al seu”

Estimades Majestats:

Voldria fer públics uns desitjos, tant com a ciutadà individual com a membre d’una determinada comunitat. En aquest cas, la mallorquina i molt especialment la del terme municipal d’Andratx.

D’entrada, voldria que SS.MM. duguessin salut. Per a tot el món, sense distinció de raça, religió o creences: és necessari que el malson global del Sars-Cov-II acabi. Pel bé de tothom, és necessària una major qualitat de vida i que l’economia torni a funcionar de manera continuada i el més productiva possible.

En segon lloc, voldria que els falsos salvadors no intentin confondre la ciutadania: el caos no és espontani, sinó una evolució.  Enunciat a la Teoria de la Relativitat, feta pública ara fa cent anys a Ginebra per un científic jueu anomenat Albert Einstein. Per tant, alerta amb els salvadors de la pàtria que darrerament han sorgit entre nosaltres. Jesucrist ho anuncià al Sermó de la Muntanya: “desconfiau d’aquells que veuen la pols en l’ull dels altres i no veuen la biga al seu”. També l’Evangeli de Mateu ens diu alguna cosa al respecte: “allunyau de ca vostra els profetes que  no hagin pogut salvar la seva”…. O, com diu la cita atribuïda a Sant Ignasi de Loiola, “temps de tribulacions, no són per a mudances”.

Per tant, Majestats, allunyau els oportunistes de les nostres llars. Hi guanyaríem tots i totes

El meu tercer desig crec que és compartit amb molts conciutadans:per aquest 2022, voldria que tots els tècnics municipals mostrassin major eficiència que fins ara. Que quan se’ls demani una explicació per escrit, la contestin. Que quan vulguin un nou paper per a un expedient, en comuniquin el motiu i en base a quins arguments jurídics. Algun ja ho fa, però honradament: cada pic són menys, desgraciadament. La por a signar és cada pic més generalitzada entre l’alt funcionariat de Son Mas.

Per acabar, demano a Ses Majestats quelcom molt comentat entre els pares i mares del terme: la instal·lació de fonts d’aigua potable als seus parcs municipals. He tingut la sort de poder conèixer moltes ciutats i pobles: són molt pocs els que no compten amb brolladors pels infants. Desgraciadament, Andratx n’és un d’ells. Seria una gran millora, tot sia dit. 

Espero, Majestats, que en prengueu bona nota.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet 


A %d blogueros les gusta esto: