Autonòmic

Obert el termini per demanar subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica

Les sol·licituds es poden presentar de forma telemàtica a través del tràmit específic per a subvencions que es posarà a disposició dels interessats

Els particulars i comunitats de propietaris de les Illes Balears poden sol·licitar des d’aquest dilluns els ajuts per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i microeòlica (FOTOPAR), que compten amb un pressupost de 3,5 milions d’euros.

Aquests ajuts, establerts dins el Programa Operatiu FEDER 2021-2027, van destinats al foment de les instal·lacions d’energia solar fotovoltaica de fins a 5 kWp de potència de pic per a l’exercici de 2022. Així mateix, són subvencionables les instal·lacions microeòliques de fins a 5 kWp per a persones físiques i de fins a 100 kW per a comunitats de propietaris.

També és objecte d’aquesta convocatòria subvencionar els nous sistemes d’acumulació d’ió liti que s’incorporin a les noves instal·lacions fotovoltaiques o microeòliques, sempre que aquestes instal·lacions siguin aïllades.

Cal assenyalar que aquests ajuts es podran cofinançar en un 60 % dins el Programa Operatiu FEDER 2021-2027 de les Illes Balears. El cofinançament definitiu de l’actuació quedarà condicionat a l’aprovació d’aquest programa operatiu regional de les Illes Balears per al període 2021-2027.

El director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava, ha declarat que «amb aquests ajuts volem donar un impuls al sector residencial perquè incorpori energia solar fotovoltaica i microeòlica i reduir el consum d’energia elèctrica procedent de la xarxa o d’equips electrògens, així com també les emissions de CO2». «La societat de les Illes Balears està apostant per l’autoconsum, i des del Govern volem seguir donant suport al sector residencial i sobretot a les comunitats de veïnats per fer instal·lacions d’autoconsum, i reduir així la factura de la llum i les emissions de CO2», ha afegit.

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques que tenguin el domicili a les Illes Balears, que no realitzin cap activitat econòmica per la qual ofereixin béns i/o serveis en el mercat, i les comunitats de propietaris que duguin a terme les instal·lacions establertes en l’apartat 4 d’aquesta Resolució en els habitatges o instal·lacions ubicats en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

Les sol·licituds es poden presentar de forma telemàtica a través del tràmit específic per a subvencions que es posarà a disposició dels interessats al web http://energia.caib.cat, que correspon a la pàgina web de la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic.

Cal assenyalar que el Govern ha destinat ja més de 10 milions d’euros a l’autoconsum i té previst invertir més de 20 milions en els propers dos anys.A %d blogueros les gusta esto: