Opiniones

Pressupostos 2022, probablement el darrer 

Veurem què passar en un futur no massa llunyà. Si els partits implicats -PI, Més i PSIB- acaben trencant relacions o arriben a un acord de no agressió…

«A trancas y a barrancas»… Andratx ja té pressupostos ordinaris aprovats per aquest 2022.

Deixem la polèmica de si haurien pogut ser molt millors o pitjors. Voldria ser positiu, i quedar-me amb la notícia: la ciutadania del terme ja té una base jurídica sobre la qual dirigir les seves hipotètiques queixes. Ara bé: que els arbres no ens tapin el bosc. La gestió del pacte municipal no pareix passar el seu millor moment. D’aquí l’abstenció més que crítica del PI a la dotació pressupostària aprovada.

És més que evident que els problemes de funcionament entre els tres partits en coalició -fins ara atenuats amb la presència de Joan Manera i Jaume, històric dirigent de Més- s’han accentuat amb l’absència del darrer… i la irrupció d’Antoni Mir i Salvà persona més directa i menys florentina que el darrer candidat nacionalista a la batlia.

Acaben trencant relacions o arriben a un acord de no agressió

Veurem què passar en un futur no massa llunyà. Si els partits implicats -PI, Més i PSIB- acaben trencant relacions o arriben a un acord de no agressió que els permeti acabar el mandat previst sense masses trasbalsos.

Pesarà -i molt- en el futur de la governabilitat del municipi un afer judicial: les investigacions sobre la gestió municipal a l’Escola de Música d’Andratx… que el jutge ha admès a tràmit després d’una denúncia davant la fiscalia, que ha actuat d’ofici. Alerta, que poden venir voltes. Avui, a Son Mas, tots ho sabien. De fet, si som sincers, els pressupostos devien ser el darrer als caps de molts dels nostres regidors… i regidores. Altres prioritats deurien haver. Segur.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet 


A %d blogueros les gusta esto: