02/12/2022

El transport públic interurbà recupera la demanda i se situa als nivells de l’època pre COVID

Aquests increments coincideixen amb la posada en marxa de les noves concessions, amb més oferta, noves connexions i recorreguts més ràpids que impulsa el Govern a través del Consorci de Transport de Mallorca, CTM

L’any 2022 ha començat amb una pujada de la demanda de transport públic interurbà a Mallorca i tanca el primer mes amb 785.038 usuaris. Amb aquesta xifra, s’aconsegueix augmentar la demanda prèvia de la pandèmia, i supera la de gener de 2019, en què hi va haver 782.422 usuaris. Així mateix, respecte el gener de 2021 més viatgers han triat el bus, el tren o el metro per als seus desplaçaments, que passen de 460.101 a 785.038, el que es tradueix en un 70% de creixement.

Del total d’usuaris durant el mes de gener, 395.614 correspon a la xarxa de bus. Aquesta xifra representa un creixement d’un 94 % si es compara amb el gener de 2021. També ha superat el nombre d’usuaris de 2019, amb un increment del 17 %.

Aquests increments coincideixen amb la posada en marxa de les noves concessions, amb més oferta, noves connexions i recorreguts més ràpids que impulsa el Govern a través del Consorci de Transport de Mallorca, CTM.

D’altra banda, a la xarxa ferroviària, durant el mes de gener, han viatjat 389.424 usuaris, el que representa un 52 % més que el gener de 2021. En el cas del tren i metro també s’està recuperant la demanda, que se situa en un 87,67% de la que hi havia l’any 2019.

Cal recordar que a més de millorar la xarxa ferroviària i el servei de bus interurbà, el Govern també va impulsar a principis de l’any passat un canvi en el sistema tarifari. En aquest sentit, s’han anat incorporant noves mesures, com la conversió de la Targeta Intermodal a targeta moneder, l’ampliació de la gratuïtat dels viatges fins als 16 anys inclosos o la possibilitat de viatjar amb la Targeta Intermodal del TIB a la xarxa de l’EMT de Palma. D’altra banda, la incorporació de la targeta bancària com a títol de transport ha estat una nova mesura que ha facilitat els viatges dels usuaris, sobretot per als no residents o per als viatgers esporàdics.