02/12/2022

En positiu 

Rehabilitacions: felicitar la regidoria de Patrimoni per tenir cura de les ( poques ) creus de terme que queden al municipi

Aparcaments: a la fi l’equip de govern municipal ha arribat a una sèrie d’acords per a poder fer aparcaments públics

Rehabilitacions: felicitar la regidoria de Patrimoni per tenir cura de les ( poques ) creus de terme que queden al municipi

Certament, no tot poden ser notícies mediocres al nostre municipi. Essent sincers, hi trobam fets que ens haurien de sentir-nos satisfets. Vegeu alguns exemples:

● El dia es fa llarg. Amb l’arribada de març, es fa més evident el bon temps i la prolongació de les hores de sol. El que fins passades les set de la tarda encara s’hi vegi incita el personal a fer activitats que abans no es plantejava.

● Aparcaments: a la fi l’equip de govern municipal ha arribat a una sèrie d’acords per a poder fer aparcaments públics. Serà a la zona de Ca’n Burgos. Un prec: si s’utilitza el ciment, tindrem un nou torrent a la Vila, ja que el lloc fa pendent. Si es deixa la terra, la baixada d’aigua no serà tant perillosa.

● Nova via: després de molts d’anys planejat, s’obrirà un nou carrer al poble. Que anirà del Carrer Catalunya a Escultor Onofre Pujol. Molt humilment recomano al consistori que en escollir nom a la nova infraestructura deixin de banda les persones i avantposin els topònims. Ca’n Burgos seria l’opció més lògica.

● Rehabilitacions: felicitar la regidoria de Patrimoni per tenir cura de les ( poques ) creus de terme que queden al municipi. També és remarcable que s’arregli l’escultura del pare Pascual, malmesa en la seva orella dreta.  

● Nova baixada peatonal: enhorabona a l’arquitecte que ha dissenyat la conversió del petit carrer que va del Passeig de Son Mas a «l’avinguda la Cúria». Altrament dit, l’antiga carretera d’Estellencs. Una obra que té en compte la caiguda de pluvials i un petit escaló intermig. Admirant aquesta obra un encara no entén la molt opinable intervenció feta just al costat, espenyant el Patrimoni de tota la ciutadania. Si ja hi havia una excel·lent baixada…per què fer una escala de formigó damunt un marge?

● Al servei de neteja: potser hi haurà gent que dissenteixi. Però la sensació que fa el terme municipal des de fa un temps és que està més net.

● Transport públic: la veritat, funciona i molt bé. Sincerament, és un autèntic luxe poder fer el trajecte Andratx-Palma còmodament assegut en moderns autobusos, en mitja hora escassa. Si es té la tarja TIB, el cost pot arribar a ser baix: menys d’euro i mig per trajecte.

● Ànims: en general, a la població se la veu més animada que l’any passat per aquestes dates. Es preveu una bona temporada turística, que ha potenciat l’ocupació.L’única incertesa és la guerra a Ucraïna, que toca directament no pocs naturals de l’esmentada república residents a Andratx…però no pocs russos.

● COVID-19: felicitem-nos tots plegats per les bones xifres pandèmiques, molt a la baixa a dia d’avui. Ha estat un»via crucis» de decisions sovint contradictòries moltes vegades poc enteses. Esperem que sigui la darrera onada. Que l’epidèmia baixi té una altra repercussió, i no és altra que la realització d’operacions i cites aplaçades durant mesos per la priorització del combat al desconegut virus.

Segurament hi haurien més coses que ressaltar. La bona marxa de l’esport base, per exemple. O que les escoles andritxoles no han tancat en any i mig. Gràcies, mestres.

Però ara per ara, ja en podem estar satisfets.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet