Autonòmic

Es destinen 16,5 milions d’euros als ajuntaments de les Balears a través del Fons de Cooperació Local

S’apliquen els criteris de població, amb un pes del 50 % en el repartiment del fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25 %.

El Govern de les Illes Balears ha reunit la Comissió Mixta amb la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, la FELIB, per acordar els criteris de repartiment del Fons de Cooperació Local per al 2022, que enguany serà de 16,5 milions d’euros. En concret, la partida global per a enguany es manté en 16.473.471 €, la mateixa quantia de 2021.

A la reunió hi han assistit el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles; el president de la FELIB, Antoni Salas, i la secretària general, Neus Serra, entre d’altres.

Els criteris de repartiment del fons són els mateixos que l’any passat. S’apliquen els criteris de població, amb un pes del 50 % en el repartiment del fons, i el criteri de solidaritat, amb un 34,25 %. El fons manté altres variables, com els diversos trams de població per a municipis de menys de 25.000, 15.000 i 5.000 habitants, o la insularitat i la doble insularitat.

El director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, Francesc Miralles, ha destacat que «des del Govern entenem que els ajuntaments són uns agents fonamentals per a la prestació de serveis públics com l’educació de 0 a 3 anys, el manteniment de centres educatius, el manteniment de centres de salut, la prestació de serveis d’ajuda a domicili, els centres de dia, les residències per a majors, i, per això, no podem parlar de mantenir aquests serveis sense mantenir el nivell de compromís pressupostari amb els ajuntaments». El president de la FELIB, Antoni Salas, també ha mostrat la seva satisfacció, un any més, per aquest acord en favor dels ajuntaments.

El Fons de Cooperació Local es distribueix entre la totalitat dels ajuntaments de les Illes Balears per contribuir a cobrir la seva despesa corrent. Permet al Govern col·laborar amb els ajuntaments per al manteniment del nivell de qualitat i intensitat de la prestació dels serveis públics bàsics que s’ofereixen als ciutadans i ciutadanes.


A %d blogueros les gusta esto: