Opiniones

Enigmes

En aquesta vida, a vegades ens anam trobant situacions curioses. Enigmes. Sense anar més lluny…


En aquesta vida, a vegades ens anam trobant situacions curioses. Enigmes. Sense anar més lluny…

– Seria bo que l’arquitecte municipal explicàs com una “zona verda” ha passat a ser una “zona encimentada”. Sense traspassar la llei. Per la mateixa raó, un particular pot ser perseguit i multat per qualsevol obra que pugui fer a ca seva. Que naturalment, haurà de derruir.– Com saber si l’arquitecte que ha planificat l'”eix ecològic” – oportunament reconvertit en “cívic” – creu que els habitants del terme municipal d’Andratx som gegants de tres metres d’alçada. Proposo batejar el lloc com a “Plaça Gulliver”.

– Un altre enigma és saber quin efecte pràctic tindran els para-sols projectats per a la ciutadania, que a la llarga ha estat qui els ha pagat. I és que les ombres que projecten les pèrgoles  instal·lades a la “zona verda” la disfruten des dels moixos fins a les rates. Però és molt discutible que les persones que hi passin per abaix.

– A la vegada, seria positiu saber les raons per les quals les administracions públiques segueixen subvencionant una revista el director de la qual l’utilitza com a mitjà per insultar funcionaris municipals, ciutadans anònims i tot aquell qui no li cau bé. Sobretot si tenim en compte la quantitat de publicitat de que disposa l’esmentada publicació.

– Si no fos massa demanar, estaria molt bé que algú ens digués què ha pesat més en l’obertura parcial del túnel de Son Fortuny. Si les pressions polítiques, ciutadanes… o les de la Federació d’Empresaris Hotelers de Mallorca.

– Un altre enigma és el perquè de les baixes de les cuidadores a domicili de la regidoria d’Afers Socials: no es cobreixen. Millor dit: seria bo saber quin sou ofereix l’ Ajuntament d’Andratx per dit lloc de treball. Potser corregint un sou magre es corregiria una situació que afecta cada vegada més capes de la ciutadania….

Batalla jurídica entre la concessionària de les platges

– Des de fa anys – no ve d’aquesta legislatura – hi ha una batalla jurídica entre la concessionària de les platges, Costes i l’ajuntament d’Andratx. Es va dir que per l’any vinent ( o sia, enguany ), ja hi hauria una nova concessionària i els problemes amb la institució estatal estarien solucionats. La setmana passada, depressa i corrents, Madrid va donar el seu vistiplau a les peticions de Son Mas. Ara el gran dubte és saber si tot estarà a punt en una setmana. Que és quan comença la temporada de veritat.

Preguntes sobre temes que poden afectar a bona part dels lectors i lectores. No innocents, però sense mala intenció.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet