04/10/2022

Medi ambient i Ecovidrio posen en marxa una campanya per fomentar el reciclatge de vidre a les fires

Segons les darreres dades disponibles corresponents al 2021, els ciutadans de les Illes Balears van reciclar un total de 42.839 tones d’envasos de vidre

Segons les darreres dades disponibles corresponents al 2021, els ciutadans de les Illes Balears van reciclar un total de 42.839 tones d’envasos de vidre


El director general de Residus i educació ambiental, Sebastià Sansó, el batle de Pollença, Tomeu Cifre; i el tècnic de gerència d’Ecovidrio a les Illes Balears, Iván Toldrá, han participat en la presentació de la iniciativa d’Ecovidrio “Separar el Vidre ens Uneix”, que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears. L’objectiu és fomentar el reciclatge d’envasos de vidre durant 16 fires i festes populars celebrades a les illes els pròxims mesos.Durant la campanya s’instal·laran estands informatius per conscienciar la ciutadania sobre com reciclar correctament els residus i els beneficis ambientals del reciclatge d’envasos de vidre. En aquests estands també s’organitzaran tallers infantils per sensibilitzar els més petits sobre temes mediambientals.

Així mateix, s’instal·laran contenidors amb imatges de la campanya als llocs on se celebren les fires i s’informarà els comerciants i hostalers sobre el seu correcte ús. Tots aquells que dipositin els seus envasos de vidre als contenidors vinilats tindran l’oportunitat de participar en un concurs d’una cistella amb productes locals envasats de vidre.

La campanya s’ha presentat a Pollença, on se celebrarà aquests dies la Fira del Vi. En els pròxims mesos, la campanya “Separar el Vidre ens Uneix” estarà present a altres fires locals de Formentera, Menorca, Eivissa i Mallorca.

Segons les darreres dades disponibles corresponents al 2021, els ciutadans de les Illes Balears van reciclar un total de 42.839 tones d’envasos de vidre. Això suposa que cada ciutadà va reciclar una mitjana de 36,5 quilograms de vidre (equivalent a uns 125 envasos).

Pel que fa a la taxa de contenerització, les Illes Balears se situa amb una mitjana de 204 habitants per contenidor, comptant actualment amb un total de 5.756 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats a les illes.