02/12/2022

Afers Socials i Esports destina 940.000 euros en ajuts a esportistes destacats

La puntuació per a cada resultat pot calcular-se tenint en compte les taules que apareixen en les bases de la convocatòria


La Conselleria d’Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d’Esports, ha obert la convocatòria d’ajuts dirigits als esportistes destacats de les Illes Balears per facilitar i millorar els seus mitjans d’entrenament i el seu accés a les competicions l’any 2022.


Els imports dels ajuts són fins a un màxim de 20.000 euros per esportista i dependran dels resultats esportius aconseguits pel sol·licitant entre l’1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021.

La dotació de la convocatòria és de 940.000 euros, 100.000 euros més que a l’anterior convocatòria. Cal recordar que al 2015 la partida va ser de 450.000 euros i la d’enguany serà de 940.000 euros, el que representa un augment del 108,9 %.

En general, es valoren els resultats destacats en els àmbits següents:Mundial: campionats del món, copes del món, Jocs Olímpics, Jocs Paralímpics, Universiada, campionats del món universitari, etc.

Europeu: campionats d’Europa, copes d’Europa, rànquings europeus, etc.

Internacional: Jocs del Mediterrani, Campionats Iberoamericans, etc.

Nacional: campionats d’Espanya, copes d’Espanya, rànquings nacionals, etc.

La puntuació per a cada resultat pot calcular-se tenint en compte les taules que apareixen en les bases de la convocatòria. Cal dir que per al càlcul de l’import de les ajudes es tindran en compte resultats esportius en competicions oficials celebrades entre l’1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021.

En la convocatòria de l’any 2021, es varen beneficiar dels ajuts un total de 292 esportistes de les Illes Balears, amb noms destacats com Mario Mola, Caridad Jerez, Gemma Triay, Úrsula Pueyo, Marcus Cooper, Xisca Tous, Joan Lluís Pons, Aida Caterina Bauzá, Alejandro Sánchez i Joan Reinoso.

Compromís amb l’esport femení

Aquesta convocatòria manté el foment de l’esport femení mitjançant el factor multiplicador de la puntuació a les dones esportistes. Com ja va passar en la convocatòria anterior, les esportistes reben una quantitat extra atès que el factor multiplicador de la puntuació és més elevat. Aquesta és una de les accions de foment de l’esport femení que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

El darrer dia per presentar les sol·licituds és dia 31 de maig de 2022. En aquest enllaç podeu consultar la informació publicada al BOIB.