Autonòmic

L’IBDONA convoca 300.000 € en subvencions per a projectes de foment de la igualtat i prevenció de la violència masclista

Aquests estudis hauran de versar, preferiblement, sobre els factors que provoquen o accentuen la vulnerabilitat de les dones, la violència sexual o econòmica

L’Institut Balear de la Dona ha publicat avui, a través del Butlletí Oficial de les Illes Balears, la convocatòria de les subvencions de 300.000 € destinades a projectes de foment i suport a la igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i de prevenció i erradicació de les violències masclistes durant el 2022.La convocatòria preveu dues línies principals: la primera, dotada amb 200.000 €, per a activitats de foment de la igualtat i la prevenció de la violència masclista, amb la qual se subvenciona el 80 % del projecte fins a un màxim de 10.000 € per projecte.

Alguns dels objectes que es poden finançar amb aquesta convocatòria són activitats per donar suport a l’associacionisme i a la participació de les dones en tots els àmbits, promoure la coeducació, afavorir la inclusió social i laboral dels col·lectius més desfavorits i dur a terme campanyes de prevenció, sensibilització i promoció de la igualtat entre dones i homes. També s’inclouen accions per erradicar la violència contra les dones, la formació de professionals i persones voluntàries en igualtat de gènere i lluita contra la violència i per dur a terme investigacions, estudis o treballs tècnics en aquests àmbits.

La segona línia de subvenció, de 100.000 €, per a investigacions, estudis i treballs tècnics sobre igualtat i violència masclista, amb els quals se subvenciona el 80 % del projecte, amb un màxim de 20.000 € per projecte.

Aquests estudis hauran de versar, preferiblement, sobre els factors que provoquen o accentuen la vulnerabilitat de les dones, la violència sexual o econòmica, la violència simbòlica, l’emprenedoria, l’ocupabilitat de les víctimes de la violència masclista o la situació de les dones en el context postpandèmia. Els estudis, els projectes d’investigació i els altres treballs tècnics s’han de presentar com a màxim a la data límit de justificació, el 31 de gener de 2023.

Poden sol·licitar aquests ajuts associacions i entitats privades i sense ànim de lucre. La concurrència és competitiva i les entitats tenen 20 dies naturals des de demà per presentar les sol·licituds.

Els col·lectius preferents, que es podran beneficiar d’aquestes subvencions a través de les entitats, són dones joves, les víctimes de violència masclista, dones de més de 65 anys, dones amb diversitat funcional, dones amb risc d’exclusió i dones del món rural.

Pel que fa als projectes amb accions per prevenir la violència masclista, se’n beneficiarà la població en general.A %d blogueros les gusta esto: