Autonòmic

Comença la campanya de control i inspecció als xàrters nàutics

Aquesta actuació reforça les línies de control del sector del xàrter nàutic que ve realitzant la Direcció General de Transport Marítim i Aeri del Govern de les Illes Balears

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de la Direcció General de Transport Marítim i Aeri, ha posat en marxa una nova campanya de control i inspecció de les embarcacions d’esbarjo per evitar que es duguin a terme activitats de lloguer nàutic sense complir amb els requisits legals per poder fer-ho.Enguany les actuacions de control i inspecció se centraran en els punts següents:

     — El fet de no disposar o no dur a l’embarcació la declaració responsable.

— La no aparició en els contractes del número de registre de la Direcció General de Transport Marítim i Aeri.

— La venda de tiquets per plaça (només es permet el contracte d’arrendament de tota l’embarcació).

— El control fiscal (IVA).

— El fondeig sobre posidònia.

Les entitats que estan implicades en aquest operatiu són la Delegació de Govern, la Guàrdia Civil, les capitanies marítimes, la Demarcació de Costes, l’Agència Estatal de l’Administració Tributària, la Conselleria de Medi Ambient i Territori, la Direcció General de Transport Marítim i Aeri, l’Autoritat Portuària de Balears i Ports de les Illes Balears.

Aquesta actuació reforça les línies de control del sector del xàrter nàutic que ve realitzant la Direcció General de Transport Marítim i Aeri del Govern de les Illes Balears. Els mecanismes d’inspecció són, d’una banda, la realització d’inspeccions in situ a les empreses del sector amb l’objectiu de comprovar el compliment de la legalitat en la seva activitat; i, de l’altra, una revisió aleatòria de la documentació presentada de les declaracions responsables corresponents a les embarcacions destinades al servei de xàrter.

Cal recordar que aquesta és la segona vegada que es duu a terme una operació conjunta per intensificar la lluita contra els xàrters nàutics il·legals.

A %d blogueros les gusta esto: