06/02/2023

El PI expulsa de la batlia es Saig per «caparrut»

Significatiu que en l’exposició del PI hi hagi aparegut la figura de Margalida Moner i Tugores, històrica líder del Partit Popular


Des d’avui mateix la batlessa d’Andratx és Estefanía Gonzalvo Guirado

Durant el ple, El PI va alabar la gestió de Margalida Moner Tugores com a batlessa d’Andratx. En canvi, ha estranyat l’absència de comentaris sobre el treball fet per Kàtia Rouarch o Isabel Alemany i Moyà

Estefanía Gonzalvo, batlessa d’Andratx gràcies als vots del PP, El Pi i Cs

Avui s’ha celebrat l’esperada moció de censura interposada per la lideressa del Partit Popular, Estefanía Gonzalvo Guirado, contra el fins ara batle Antoni Mir i Salvà ( PSIB ).

En una sala de plens on no hi cabia massa gent més, els portaveus dels grups municipals han anat exposant el sentit del seu vot.

En un moment donat, el PI ha citat Margalida Moner i Tugores, -històrica líder del Partit Popular i batlessa andritxola- com a exemple de bona gestió municipal. En canvi, ha estranyat a propis i aliens l’absència de comentaris sobre el treball fet per Kàtia Rouarch o en el passat Isabel Alemany i Moyà com batlesses del municipi i lideresses a la vegada del regionalisme polític a Ponent.

A la fi, la proposta de moció ha prosperat. Des d’avui mateix la batlessa d’Andratx és Estefanía Gonzalvo Guirado.


Com a herència, el pacte deixa unes Normes Subsidiàries aprovades pel Consell de Mallorca, l’escola de S’Arracó ja projectada, Es Vinyet començat a remodelar – per això l’escola d’estiu es fa enguany al Port – i el conveni amb els funcionaris – que no laborals – municipals a punt de signatura.

Tot i aquest treball, els grups municipals que han presentat la moció ho han justificat unànimement: «com que és «caparrut», volem canviar de batle». Aquesta ha estat la frase més escoltada.

Moltes gràcies.
Bernat Jofre i Bonet

Nota de l’autor: aquest escrit és tan sols descriptiu. No entra en raons: intenta reflectir el que s’ha viscut a l’aljub de Son Mas. L’opinió política, fins després de la Immaculada.