Autonòmic

Model d’ordenança municipal per limitar els renous als municipis de la Tramuntana

Cladera assegura que l’objectiu és “aturar que es continuï utilitzant la Serra com un circuit”

El Consell de Mallorca ha presentat una proposta de model d’ordenança municipal de renous a la Mesa de Batles i batlesses de la serra de Tramuntana


L’ordenança prohibeix fer ús del clàxon i fer funcionar els equips de música del vehicle a un volum elevat, entre altres…

La batlessa d’Andratx, Estefanía Gonzalvo, va participar en la reunió representant al municipi de Ponent de l’illa

El tracta d’un estudi que ha estat sol·licitat pel Departament de Territori per elaborar un model d’ordenança municipal destinada a prevenir i corregir la contaminació acústica derivada de la circulació de vehicles per les vies públiques dels municipis de la Serra de Tramuntana. La presidenta del Consell, Catalina Cladera ha assenyalat que “l’objectiu és evitar i reduir els perjudicis que poden derivar-se per a la salut humana i el medi ambient l’emissió de aquests renous per part de cotxes i motos que circulen per la Serra de forma incívica”.


Cladera ha remarcat que el Consell ha fet feina i continuarà fent feina per “aturar que es continui utilitzant la Serra de Tramuntana com un circuit. És una falta de respecte de tots els que la fan servir per això, en un entorn natural on també hi viu gent, per un tema de seguretat, de renou”.


La presidenta ha recordat que s’ha abordat aquest tema de forma transversal amb la Delegació de Govern, la Guàrdia Civil, ajuntaments i entitats com Tramuntana XXI i GOB. S’han pres mesures com limitar la velocitat a 60 per hora. Així com també s’han instal·lat cartells, es du a terme vigilància amb drons, entre altres accions.


A més d’establir tot el relatiu a l’àmbit d’aplicació, les competències que són municipals, el règim sancionador o l’intervenció dels agents implicats, la nova ordenança estableix a les limitacions a l’emissió de renous dels vehicles automòbils i dels ciclomotors als titulars i usuaris de vehicles automòbils i de ciclomotors. Aquests han de mantenir en bones condicions de funcionament els dispositius susceptibles de produir molèsties per renous.


L’ordenança prohibeix fer ús del clàxon, llevat en el cas de perill immediat d’accident i sempre que l’avís no es pugui fer per cap altre mitjà; forçar les marxes del vehicle produint renous molestos, com ara fer acceleracions innecessàries o forçar el motor en circular en pendents; utilitzar dispositius que puguin anul·lar o reduir l’acció del silenciador, així com circular amb vehicles amb silenciador incomplet, inadequat o deteriorat, produint un renou innecessari; fer voltes innecessàriament a les illes d’habitatges, accelerar, virar o derrapar, com també produir qualsevol renou per l’ús inadequat del vehicle que molesti els veïns; fer funcionar els equips de música del vehicle a un volum elevat amb les finestres obertes, audible a l’exterior del vehicle.

A %d blogueros les gusta esto: