El Consell de Mallorca presentarà la Ruta dels Fars

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, liderat per la vicepresidenta Aurora Ribot, ha organitzat una roda de presentacions a diferents localitats per explicar com afectarà la futura Ruta dels Fars els municipis pels quals passarà.
La primera presentació tindrà lloc a Son Servera el pròxim divendres 9, a les 18.30 h, al Teatre Municipal de la Unió i se centrarà en les etapes que recorren els municipis de Son Servera, Capdepera i Sant Llorenç des Cardassar.

La Ruta dels Fars és un itinerari senderista de 285,6 km, dividit en dotze etapes i tres variants, que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx. El Ple del Consell de Mallorca va aprovar inicialment el Pla Especial d’Ordenació i de Protecció de la Ruta dels Fars i, en aquests moments, la Ruta continua la tramitació amb l’inici del període d’exposició pública, que permet a la ciutadania participar en la creació de la Ruta.L’objectiu del departament de Sostenibilitat i Medi Ambient és oferir una ruta senderista que asseguri la protecció i conservació dels recursos naturals, culturals i etnològics. Tenint en compte tots els condicionants que cada una de les administracions afectades hi aporti, es podrà millorar la ruta, fer-la segura, accessible i, sobretot, respectuosa amb el medi ambient.  La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «treballam perquè els camins tornin a la ciutadania i, per això, la Ruta dels Fars serà una ruta oberta, transparent i, sobretot, participativa. La idea d’aquestes presentacions és explicar el projecte global i com afecta concretament cada un dels municipis. La voluntat és que siguin espais oberts a la ciutadania i que tothom hi pugui participar».Per la seva banda, la directora insular de Medi Ambient, Inmaculada Férriz, ha detallat que, «de forma paral·lela a aquestes presentacions, continua obert el període d’exposició pública. Totes les aportacions sobre el Pla Especial que siguin oportunes s’inclouran en el document definitiu. L’objectiu de la Direcció Insular és contribuir a la protecció i conservació dels camins, així com del patrimoni històric, etnològic i marítim associat, i del seu entorn mediambiental».

La següent presentació està prevista per al dimarts 13, a les 18.30 h, a Felanitx, per parlar de les etapes de la Ruta que passen per Manacor, Felanitx i Santanyí. La tercera presentació tindrà lloc a Campos i se centrarà a parlar de les etapes que cobreixen ses Salines, Campos i Llucmajor. Una quarta presentació serà a Palma i la darrera, a Calvià, per parlar de les etapes que afecten el municipi calvianer i Andratx.Calendari de presentacions

•   Presentació a Son Servera de la Ruta de Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar: divendres 9, a les 18.30 h, al Teatre Municipal de la Unió.
•  Presentació a Felanitx de la Ruta de Manacor, Felanitx i Santanyí: dimarts 13, a les 18.30 h, a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Felanitx.
•   Presentació a Campos de la Ruta de ses Salines, Campos i Llucmajor: dimecres 28, a les 18.30 h, a l’edifici polivalent de Campos.
•    Presentació a Palma (pendents de confirmar la data, l’hora i el lloc).
•   Presentació a Calvià de la Ruta de Calvià i Andratx (pendents de confirmar la data, l’hora i el lloc).Etapes de la Ruta dels Fars

La Ruta dels Fars serà un itinerari senderista de 285,6 km, dividit en dotze etapes, que permetrà connectar a peu Capdepera amb Andratx. El traçat de la Ruta voreja les zones costaneres de llevant i migjorn, de la badia de Palma i del ponent de la serra de Tramuntana, i travessa nuclis urbans i turístics.

•    Etapa 1: Cala Agulla – Cala Bona (24,47 km)
•    Etapa 2: Cala Bona – Porto Cristo (13,74 km)
•    Etapa 3: Porto Cristo – Portocolom (27,03 km)
•    Etapa 4: Portocolom – Cala d’Or (14,55 km)
•    Etapa 5: Cala d’Or – Cala Figuera (16,70 km)
•    Etapa 6: Cala Figuera – Colònia de Sant Jordi (33,03 km)
•    Etapa 7: Colònia de Sant Jordi – Cala Pi (25,04 km)
•    Etapa 8: Cala Pi – s’Arenal (21,47 km)
•    Etapa 9: s’Arenal – Palma (15,75 km)
•    Etapa 10: Palma – Son Caliu (19,50 km)
•    Etapa 11: Son Caliu – Santa Ponça (25,62 km)
•    Etapa 12: Santa Ponça – Port d’Andratx (17,65 km)

A més de les dotze etapes, la Ruta dels Fars inclou tres variants que la connecten amb la Ruta de Pedra en Sec:

• Variant A: na Burguesa (7,66 km)
• Variant B: Son Caliu / Santa Ponça – Calvià (13,85 km)
• Variant C: Peguera – es Capdellà (5,72 km)


Previous post S’ARRACÓ es menja un bou
Next post Andratx reactiva el conveni de col•laboració amb Calvià per reforçar les plantilles de Policia