Autonòmic

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 46%

Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que en el conjunt de les Illes Balears, l’agost ha estat un mes humit, amb 24 l/m2, lleugerament per sobre de la mitjana històrica (20 l/m2)

La manca de precipitacions típica de l’estiu i les extraccions han provocat un descens generalitzat a totes les Unitats de Demanda
Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 46 % el mes d’agost, tres punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l’any passat. Per illes, totes pateixen descensos excepte Menorca que es manté, igual que el mes passat, al 43%. Eivissa passa del 55% al 49%; Mallorca, del 53% al 49%; i, Formentera, del 39% al 37%.Respecte a les Unitats de Demanda (UD), entren en l’escenari de prealerta Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa sumant-se així a les 4 que ja ho estaven (Pla de Mallorca, Artà, Migjorn de Mallorca i Formentera). Per tant, només queden tres UD en escenari de normalitat (Menorca, Tramuntana Sud i Palma-Alcúdia).Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que en el conjunt de les Illes Balears, l’agost ha estat un mes humit, amb 24 l/m2, lleugerament per sobre de la mitjana històrica (20 l/m2). Així, a Menorca ha estat un mes molt humit amb 61,2 l/m2 quan la mitjana històrica és de 18 l/m2; a Mallorca, ha estat normal, amb 21,2 l/m2 (mitjana històrica: 20,7 l/m2); a Eivissa ha estat sec (6,5 l/m2 quan la mitjana històrica és de 17,3 l/m2); i, a Formentera, ha estat també sec (1,9 l/m2 en front de 12,6 l/m2 de mitjana).El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 8% superior a la mitjana històrica. Per illes: Mallorca: 3%; Menorca: 19%; i Pitiüses: 33%.La manca de precipitacions típica de l’estiu i les extraccions han provocat un descens generalitzat a totes les UD. Considerant la situació actual i les tendències es bastant probable que a finals de setembre les UD Menorca i Palma-Alcudia entrin a l’escenari de prealerta.